A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nives-celzijus-gola-istina-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Napokon kraj sapunice: Nives Celzijus će 'Kiklopa' dobiti u ponedjeljak | Politika+
Kultura

ODLUKA: Napokon kraj sapunice: Nives Celzijus će 'Kiklopa' dobiti u ponedjeljak

'Jedva čekam dodjelu nagradu na kojoj ću se sa zadovoljstvom pojaviti, osim ako organizator Sajma knjige ne nastavi s inatom i nepoštivanjem zakona.'

Piše: PolitikaPlus

Autorici knjige "Gola istina" Nives Celzijus svečano će biti uručena nagrada Kiklop za hit godine 2008. u ponedjeljak, 16. prosinca, u podne, u Domu hrvatskih branitelja u Puli.

Udruga Sa(n)jam knjige u Istri obavijestila je danas javnost da će se, poštujući presudu Suda, svečana dodjela nagrade Kiklop za hit godine 2008. upriličiti 16. prosinca, u 12 sati, u Domu hrvatskih branitelja.

"Mjesto je određeno ovršnim rješenjem. U rješenju striktno piše da je mjesto dodjele Dom hrvatskih branitelja. Jednako tako, zadnji datum za izvršenje je 19. prosinca, jer Udruga je rješenje primila 11. prosinca. Budući da se dodjela nagrade Kiklop od 2009. održava u 12 sati, prvi slobodni termin na mjestu koje je sud odredio jest ponedjeljak, 16. prosinca, a što je, tri dana prije sudskog roka za izvršenje", navodi u priopćenju Udruga Sa(n)jam knjige u Istri. Dodaje kako članovi Udruge ni ubuduće neće davati izjave o ovom slučaju.

Općinski sud u Puli u rješenju o ovrsi od 6. prosinca naložio je udruzi Sa(n)jam knjige da najkasnije do 15. prosinca u Domu hrvatskih branitelja u Puli dodijeli nagradu Kiklop u kategoriji "Hit godine" za 2008. autorici najčitanije knjige te godine "Gola istina" Nives Celzijus, izvijestio je nedavno izdavač knjige Premier Media.

Ako Sa(n)jam knjige ne izvrši sudsku presudu do nedjelje kaznit će se novčanom kaznom od 50.000 kuna, a odgovorna osoba Magdalena Obradović-Vodopija s 5.000 kuna. Ako ni tada ne postupe po presudi, slijedi dvostruka kazna i tako unedogled, što će se automatski naplaćivati blokadom njihovih privatnih i poslovnih računa preko Fine, odlučio je pulski sud.

Premier Media ističe da će tom presudom, još jednom u korist Nives Celzijus, vjerojatno biti završena višegodišnja trakavica u kojoj je Sajam knjiga u Puli odbio dodijeliti zasluženu nagradu, smatrajući je nedostojnom "književne elite", pa je Nives Celzijus pravdu morala istjerati sudskim putem.

Od svoje zaslužene nagrade neću odustati niti milimetra, rekla je Nives Celzijus, posebno nakon što su mi se htjeli narugati pa su poštom umjesto nagrade Kiklop poslali ukoričeno izdanje romana Ranka Marinkovića.

Jedva čekam dodjelu nagradu na kojoj ću se sa zadovoljstvom pojaviti, osim ako organizator Sajma knjige ne nastavi s inatom i nepoštivanjem zakona. No, u tom slučaju će Grad Pula i Istarska županija kao sponzori morati plaćati stotine tisuća kuna sudskih kazni s kamatama svaka dva tjedna. A to nisu ničiji privatni novci, nego građana Pule i Istre, poručila je Nives Celzijus.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KIKLOP, Sa(n)jam knjige, Gola istina, NIVES CELZIJUS