A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nives-celzijus-gola-istina-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nives Celzijus uručen Kiklop pa joj zasvirali članovi Skandal benda | Politika+
Kultura

NAPOKON: Nives Celzijus uručen Kiklop pa joj zasvirali članovi Skandal benda

'Imala sam takvih trenutaka kada sam htjela odustati od svega no zahvaljujući ljudima iz Premier medije sugerirali su mi da budem uporna i hrabra i to se u konačnici isplatilo.'

Piše: Hina
"Uzbuđena sam, nisam spavala cijelu noć, bilo je i suza", poručila je Nives Celzijus dodavši kako je "Gola istina 2" pri kraju te kako će svjetlo dana vidjeti krajem proljeća iduće godine.

Autorici knjige "Gola istina" Nives Celzijus danas je u Domu hrvatskih branitelja u Puli svečano uručena književna nagrada Kiklop za hit godine 2008. čime je završena višegodišnja trakavica u kojoj je Udruga Sa(n)jam knjige u Istri odbila dodijeliti nagradu, smatrajući je nedostojnom "književne elite", pa je Nives Celzijus pravdu morala istjerati sudskim putem.

Kiklop je uručen i nakladniku knjige Premijer mediji, odnosno uredniku knjige Vedranu Strukaru. Kiklope, rad akademskog kipara Josipa Diminića, uručio je direktor marketinga i promocije izdavačke kuće VBZ te dugogodišnji suradnik sajma Zoran Simić.

"Počašćena sam jer sam jedina dobitnica Kiklopa koja ima svoju vlastitu dodjelu", ustvrdila je Nives Celzijus zahvalivši se pritom odvjetniku Srđanu Šimiću, uredniku knjige Vedranu Strukaru, medijima te Sajmu knjiga i njegovoj direktorici Magdaleni Vodopiji, koja nije nazočila svečanoj dodjeli, izrazivši pritom žaljenje što joj ona osobno nije danas uručila nagradu.

Premda je voditelj svečanosti književni kritičar Branimir Pofuk kazao kako se Kiklop u kategoriji hit godine za 2008. dodjeljuje na temelju presuda općinskog suda u Puli te Županijskog suda u Puli od 22. srpnja 2013. godine, urednik knjige Vedran Strukar kazao je kako je sud samo istjerao pravdu do kraja dok je "Gola istina", kako je rekao "najprodavanija hrvatska knjiga svih vremena, što god o tome tko mislio". Naime, dodao je, ova je knjiga do sada prodana u više od 150 tisuća primjeraka.

U izjavi za novinare nakon dodjele Kiklopa Nives Celzijus priznala je da se malo pribojavala provokacije.

"Imala sam takvih trenutaka kada sam htjela odustati od svega no zahvaljujući ljudima iz Premier medije sugerirali su mi da budem uporna i hrabra i to se u konačnici isplatilo", istaknula je Celzijus i dodala kako je na kraju "pravda pobijedila".

"Uzbuđena sam, nisam spavala cijelu noć, bilo je i suza", poručila je Nives Celzijus dodavši kako je "Gola istina 2" pri kraju te kako će svjetlo dana vidjeti krajem proljeća iduće godine.

Inače, pri izlasku iz Doma hrvatskih branitelja dobitnicu Kiklopa za hit godine 2008. Nives Celzijus dočekali su članovi Skandal benda koji su izveli nekoliko pjesama u njezinu čast.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NIVES CELZIJUS, KIKLOP