IT

SVEČANO: Microsoft Hrvatska u regionalnom događanju 'Thanks for the eXPerience'

Od 8. travnja više neće biti podrške za XP, kao ni sigurnosnih zakrpa i nadogradnje.

Piše: PolitikaPlus

Tvrtka Microsoft Hrvatska sudjelovala je u regionalnom Microsoft događanju "Thanks for the eXPerience" u sklopu kojeg je istodobno u Zagrebu, Ljubljani i Sarajevu s tvrtkom Nokia prikazala tehnološki razvoj od 2001., kada se prvi put pojavio 'legendarni' sustav Windows XP koji iduće godine u travnju odlazi u povijest, pa do danas.

Microsoft Hrvatska tim je događanjem podsjetio i na novi operativni sustav Windows 8.1. koji za razliku od dosadašnjih korisnicima pruža sasvim nove mogućnosti korištenja računala, tableta i smartphone-ova.

Na događanju je upozoreno i da nakon 8. travnja iduće godine Microsoft više neće imati niti davati sigurnosne nadogradnje i zakrpe za Windows XP, što korisnike može izložiti sigurnosnim prijetnjama.

Ističući kako Microsoft ove godine slavi 30. obljetnicu Windowsa koji su kroz godine razvoja i nizom verzija, pa i Windows XP-om, predstavljali vrhunski dizajniran operativni sustav, direktor Microsofta Hrvatska Ivan Vidaković dodao je da je novi sustav Windows 8.1 osmišljen za rad na modernim uređajima kojima istovremeno upravljamo dodirom, ali i uporabom miša i tipkovnice.

Na zajedničkom nastupu u sklopu događanja trojica komičara, Ivan Šarić iz Hrvatske, Tin Vodopivec iz Slovenije te Filip Andronik iz Bosne i Hercegovine povezali su se putem tehnologije prikazavši time kako se tehnologija 'uvukla' u sve pore života pa je time moguće organizirati i prikazati virtualni stand-up nastup u tri zemlje odjednom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

windows, microsoft, XP