A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gregor-ovca-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Tele2: Nikome se nismo rugali Gregorom, niti smo ikoga željeli uvrijediti | Politika+
Hrvatska

REAKCIJA: Tele2: Nikome se nismo rugali Gregorom, niti smo ikoga željeli uvrijediti

'Bit cijele reklame bilo je poželjeti Sretan Božić i cijelu iduću novu godinu svim ljudima dobre volje.'

Piše: PolitikaPlus

Operater Tele2 nije mogao ignorirati bez ikakve reakcije sve što se događalo oko reklame u njihovoj režiji. Crnu ovcu Gregora i božićnu čestitku nisu napravili s ciljem vrijeđanja, kako tvrde, već baš suprotno.

Prenosimo njihovo priopćenje u cijelosti:

TV reklamom „Tele2 Božićna i novogodišnja čestitka“ željeli smo poslati toplu i iskrenu čestitku za predstojeće blagdane svim građanima Hrvatske. Žao nam je ukoliko smo našom reklamom povrijedili nečije osjećaje.
 
Obzirom da je Gregor crna ovca koja predstavlja Tele2, bilo je logično da Gregor to učini u naše ime, zajedno s Jankom.
 
Sve insinuacije o zloupotrebi vjerskih obilježja naštetile su ugledu Tele2, jer se raznim zlonamjernim tumačenjima iskrivljuje ono što doista vidimo na TV reklami: ovcu Gregora koji pjeva na koncertu u crkvi, popularnu pop pjesmu koju originalno izvodi grupa „Secret garden“, njegovog „sina“ Janka, bijelu ovčicu. Niti jednim dijelom nije se izrugivalo bilo kojim vjerskim običajima, jer ih u TV reklami niti nema.
 
Poštujemo zaključak Suda časti HURE, no kako u istom nema niti jedne naznake u kojem dijelu i kadru se nalaze povrede Kodeksa o oglašavanju niti iz čega proizlazi njihov stav o povredi, zaključak je za nas bio neprovediv. Ujedno napominjemo da Tele2 nikada nije zaprimio zabranu o prikazivanju svoje Božićne čestitke.
 
Tele2 Božićna reklama je u ovom slučaju ispala sredstvo kojim se želi privući pažnja na izmišljene poruke umjesto na bit, a to je poželjeti Sretan Božić i cijelu iduću novu godinu svim ljudima dobre volje.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

tele2, reklama, crna ovca, gregor