A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gradjanska_akcija_crkva.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Božićno čišćenje Facebooka: Stranica Građanske akcije uklonjena zbog govora mržnje | Politika+
Hrvatska

INTERNET: Božićno čišćenje Facebooka: Stranica Građanske akcije uklonjena zbog govora mržnje

Facebook je bio zatrpan prijavama nezadovoljnih onime što se pisalo.

Piše: Ivan Hrstić

Stranici Građanske akcije u ovom trenutku ne meže se pristupiti, a kako se čini, to više neće ni biti moguće, jer je u potpunosti uklonjena. Administratori Facebooka bili su zatrpani prijavama korisnika protiv Građanske akcije,  te ih na koncu odlučili uvažiti i ukloniti  stranicu sa svojih servisa.

One koji su prijavili stranicu Građanske akcije, Facebook je obavijestio ovakvom porukom:"Pregledali smo stranicu koju ste prijavili jer je sadržavala govor ili simbole mržnje. Budući da je prekršila Standarde zajednice, uklonili smo je. Hvala što ste je prijavili. Obavijestili smo Građansku akciju da im je stranica uklonjena ali ne i tko ju je prijavio. Facebook nikad ne otkriva tko je podnio prijavu," stoji u službenoj obavijesti Facebooka onima koji su prijavili tu stranicu.

No, nije stranica Građanske akcije jedina koja je meta organiziranih prijava, pa niti jedina koja se služi politički nekorektnim jezikom ili vrijeđanjem.

Grupa Tražimo gašenje index.hr-a >> na facebooku nada se da će na isti način biti kažnjen jedan od najvećih hrvatskih portala i pozivaju svoje članove, kao i sve druge, da prijavljuju svako vrijeđanje koje uoče na tom portalu. Poznato je da je Matija Babić, (su)vlasnik tog portala, već više puta bio privremeno kažnjavan zbog načina izražavanja na svojem privatnom profilu >>, koji također ima veliki broj čitatelja.

Prije dva sata Građanska akcija pokrenula je novi profil >>, s podnaslovom "
ISTINA: to je novi govor mržnje! U ovim vremenima univerzalne prijevare, govoriti istinu postaje revolucionarni čin!!!". Na stranici je zasad desetak 'lajkova' i tri administratorska posta, uključujući ovaj:

"Bez ikakve rasprave ban će odmah dobiti bilo koji ustašoid i ljubitelj ratnih zločinaca, svi koji glumataju vel'ke rvat'ne, bilo koji šovinistički nacionalist, ma otkuda god bio i koje god nacionalnosti bio, bilo koji katoliban i ljubitelj pedofilske klerofašisticke žgadije. A oni koji misle smo ova stranica mi i da bez stranice ne postojimo... Ovo je samo informativna platforma, ništa drugo i sa ili bez nje mi nastavljamo svoje djelovanje. A to je ono što jako boli sve katolibane, fašiste i sluge političkih parazita..."

Budući da im ne smeta da vjernike i na sam Božić nazivaju
''ljubiteljima pedofilske klerofašističke žgadije", čini se da su već na samom početku zaslužili još jedno brisanje s fejsbuka.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

GOVOR MRŽNJE, FACEBOOK, GRAĐANSKA AKCIJA