A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Policija poziva na oprez: U posljednja 24 sata u Zagrebu 11 provala | Politika+
Zagreb

UPOZORENJE: Policija poziva na oprez: U posljednja 24 sata u Zagrebu 11 provala

Blagdani, kao i vrijeme odlaska na skijanje, godišnje odmore ili putovanja vrijeme je u kojem je potrebno pojačati oprez i poduzeti neke od mjera samozaštite.

Piše: p/h

U Zagrebu je u protekla 24 sata zabilježeno 11 provala u kuće i stanove, pa iz policije upozoravaju Zagrepčane da pojačaju oprez i poduzmu mjere samozaštite, budući da su tijekom blagdana i praznika provale učestalije.

"Ako za vrijeme blagdana putujete izvan mjesta stanovanja, vrijedne stvari i nakit pohranite u sefovima ili kod osoba od povjerenja"

Blagdani, kao i vrijeme odlaska na skijanje, godišnje odmore ili putovanja vrijeme je u kojem je potrebno pojačati oprez i poduzeti neke od mjera samozaštite.

Razvijanjem samozaštitne kulture provale se mogu smanjiti, pa i spriječiti, navode u policiji te građane savjetuju da razvijaju dobrosusjedske odnose, zbog čega policija i provodi preventivne akcije "Dobar susjed-siguran stan".

Osim toga, preporučuju dodatnu mehaničku zaštitu na ulaznim vratima, ali i prozorima te elektronsku zaštitu koja signalizira neovlašten ulazak u stan i također odvraća potencijalnog provalnika.

Napominju da bi bilo dobro i popisati vrijedne tehničke predmete (računala, bicikle, mobitele i sl..) te zapisati njihove serijske brojeve, dok bi za vrijedne stvari, novac i nakit, trebalo ugraditi kućni sef.

"Ako za vrijeme blagdana putujete izvan mjesta stanovanja, vrijedne stvari i nakit pohranite u sefovima ili kod osoba od povjerenja", napominju u PU zagrebačkoj.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POLICIJA, PROVALNICI, PROVALE