4kotača

BORBA ZA ŽIVOT: Michael Schumacher u vrlo kritičnom stanju u umjetnoj komi

Liječnici opovrgavaju napise francuskih medija da je tijekom noći izvedena druga operacija - ne planiraju daljnje intervencije u ovom stadiju.

FOTO: mercedesf1.com
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Stanje bivšeg svjetskog prvaku u Formuli 1 Nijemaca Michaela Schumachera, koji je jučer pretrpio teške ozljede glave pri padu na skijanju u francuskim Alpama, i dalje je vrlo kritično, prenosi francuska novinska agencija AFP.

"Možemo reći da je Schumacher u životnoj opasnosti. Trenutačno ne možemo govoriti o njegovoj budućnosti"

Schumacher se nalazi u bolnici u Grenobleu u koju je prebačen helikopterom nakon nesreće u francuskom skijalištu Meribelu u kojem je s maloljetnim sinom skijao izvan označenih skijaških staza. Schumacher je pri padu udario glavom u kamen, a teške ozljede glave nije uspjela spriječiti ni skijaška kaciga koju je imao na glavi.

"Možemo reći da je Schumacher u životnoj opasnosti. Trenutačno ne možemo govoriti o njegovoj budućnosti", izjavio je glavni anesteziolog bolničkog centra u Grenobleu Jean-Francois Payen.

Neurokirurg Stephan Chabardes je izjavio da je snimka mozga 44-godišnjeg Schumachera pokazala unutranje krvarenje i ozljede uzrokovane udarcima poput promjena. Prema njegovim riječima prva je operacija izvedena kako bi se spriječio nastavak unutranjeg krvarenja.

Liječnici su također izjavili i da je Schumacher stavljen u umjetnu komu te su opovrgli napise francuskih medija da je tijekom noći izvedena druga operacija dodajući da ne planiraju daljnje intervencije u ovom stadiju.

Slavni njemački vozač sedmerostruki je svjetski prvak u Formuli 1. Od drugog povlačenja iz F1, u kojoj ima rekordnu 91 pobjedu, živi sa suprugom i dvoje djece u Švicarskoj.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nesreća, michael schumacher, koma