A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pirotehnika-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Trilj: Švercao pirotehniku iz BiH | Politika+
Crna kronika

POLICIJA : Trilj: Švercao pirotehniku iz BiH

Pirotehnička sredstva kupio na području Bosne i Hercegovine, te ih prevezao u Republiku Hrvatsku, nezakonito prešavši državnu granicu.

FOTO: Ilustracija
Piše: PolitikaPlus

Policija je nadležnom Državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog izbjegavanja carinskog nadzora i nedozvoljene trgovine protiv muškarca (34) kod kojeg su službenici Postaje granične policije u Trilju pronašli veće količine pirotehničkih sredstava, priopćila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

 

Do otkrića pirotehnike policija je došla u ponedjeljak na području Prološca gdje su zaustavili osobno vozilo Mercedes, njemačkih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 34-godišnjak iz Prološca. U automobilu se kao putnik nalazio i 22-godišnjak.

 

Od 34- godišnjaka je oduzeto 76 komada vatrometa II kategorije, jedan vatromet IV kategorije, 1310 komada petardi I kategorije, 679 komada petardi II kategorije, kao i 38 komada petardi III kategorije.

 

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 34-godišnjak pirotehnička sredstva kupio na području Bosne i Hercegovine, te ih prevezao u Republiku Hrvatsku, nezakonito prešavši državnu granicu.

 

Osim kaznenih prijava protiv 34-godišnjaka je podnesen i odgovarajući Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog prekršaja iz članka 4. Zakonika o schengenskim granicama. Putnik u automobilu je "zaradio" optužni prijedlog zbog prekršaja iz članka 4. Zakonika o schengenskim granicama, stoji u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, trilj, tril, pirotehnika