A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/david-cameron-130.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

David Cameron obećao zaštitu mirovina da privuče starije birače | Politika+
Svijet

POTEZ: David Cameron obećao zaštitu mirovina da privuče starije birače

'U civiliziranom društvu... ja mislim da je stvarno važno znati da ćete imati pristojnu državnu mirovinu.'

Piše: PolitikaPlus

Britanski premijer David Cameron obećao je da će zaštititi mirovine ako njegova Konzervativna stranka pobijedi na izborima 2015.

Ovim obećanjem, danim u vrijeme kada je Britanija suočena s godinama rezova javnih troškova, Cameron želi dobiti potporu starijih birača koji će, kako pokazuju ankete, vjerojatnije izaći na izbore nego mlađi ljudi.

Cameron je rekao da će nastaviti sadašnju politiku "trostrukog usklađivanja" isplate mirovina koja osigurava da one rastu u slučaju inflacije ili povećanja plaća, ovisno o tome koja je stopa veća, i to minimalno 2,5 posto godišnje.

"U civiliziranom društvu... ja mislim da je stvarno važno znati da ćete imati pristojnu državnu mirovinu", kazao je on u intervjuu za list The Sunday Times.

Postojeći sustav mirovina dogovoren je 2010. s Liberalnom demokratskom strankom, mlađim partnerom u britanskoj koalicijskoj vladi, a također ga podržavaju laburisti, ali još nitko nije obećao da će takav sustav ostati nakon 2015.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

velika britanija, david cameron, mirovine