A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/karl_erjavec-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Karl Erjavec očekuje pravorijek u arbitraži s Hrvatskom početkom 2015. | Politika+
Regija

SLOVENIJA : Karl Erjavec očekuje pravorijek u arbitraži s Hrvatskom početkom 2015.

Erjavec je rekao da ima dva otvorena pitanja s Hrvatskom, pri čemu će se u graničnom prijeporu morati prihvatiti pravorijek međunarodne arbitraže.

Piše: PolitikaPlus

Slovenski ministar vanjskiih poslova Karl Erjavec izjavio je da Slovenija treba novu strategiju vanjske politike, a očekuje da će arbitražni sud u postupku s Hrvatskom svoj pravorijek donijeti početkom iduće godine.

 

Sadašnji vanjskopolitički strateški koncept zastario je, a bilo bi dobro da novu strategiju parlament usvoji još ove godine, rekao je Erjavec u nastupu pred slovenskim diplomatskim predstavnicima u inozemstvu koji su se u Ljubljani okupili na redovitim godišnjim konzultacijama.

 

Govoreći o odnosima sa susjednim državama, Erjavec je rekao da ima dva otvorena pitanja s Hrvatskom, pri čemu će se u graničnom prijeporu morati prihvatiti pravorijek međunarodne arbitraže. Odluka arbitražnog suda mogla bi biti donijeta početkom 2015. godine, ocijenio je Erjavec.

 

Slovenskim diplomatima obratio se i predsjendik Borut Pahor, naglašavajući da je slovenski nacionalni interes da zemlja ostane u "čvrstoj jezgri" država Europske unije. EU će se po Pahorovim riječima raslojavati na Europu više brzina, pri čemu Slovenija, ako bude potrebno i na referendumu, mora odlučiti da ostaje u čvrstoj jezgri s integracijama više povezanih i naprednijih država.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

slovenija, hrvatska, ljubljana, karl erjavec, vesna pusić