A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/domagoj-duvnjak-hsv-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Domagoj Duvnjak: Jedva čekamo da počne Europsko prvenstvo! | Politika+
Sport

RUKOMET: Domagoj Duvnjak: Jedva čekamo da počne Europsko prvenstvo!

Putuje 18 igrača, a u Danskoj će se odrediti 16 izabranih.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska rukometna reprezentacija na EP u Dansku putuje sa 18 igrača, a dan prije prve utakmice izbornik Slavko Goluža odredit će 16 rukometaša koji će nastupiti na EP.

Izbornik Goluža zadovoljan je odrađenim priprema.

"Dobro smo trenirali, dva puta dnevno, isprobali smo neke nove stvari koje ćemo primjeniti na Europskom prvenstvu. A što se očekivanja tiče, idemo utakmicu po utakmicu, ali na svakoj moramo dati sto posto, moramo imati vruće srce i hladne glave", rekao je Goluža u petak na konferenciji za novinare.

Najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak kazao je da igrači jedva čekaju da počne EP. Analizirajući protivnike u skupini, Duvnjak je počeo od Bjelorusije.

"Prošle godinena na SP u Španjolskoj smo ih uvjerljivo pobijedili (33-24), a uvjeren sam da će sada biti drugačije. Oni su sve bolji, a najbolji igrač im je Rutenka. Crna Gora je u kvalifikacijama izbacila Njemačku i to sve govori, a Švedska, iako bez najboljeg igrača Kima Anderssona, uvijek je opasan protivnik koji će uz to imati i veliku podršku navijača", kazao je Duvnjak.

Kapetan reprezentacije Igor Vori smatra da je najvažnije prvenstvo otvoriti pobjedom, jer to donosi psihološku stabilnost. Za njega je i veliki plus što su svi igrači zdravi.

Dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Zoran Gobac istaknuo je da bi svaki plasman bolji od 8. mjesta bio uspjeh.

"U Europi ima deset saveza koji imaju puno bogatiji proračun od nas. Mi, pak, plaćamo više poreza, negoli što dobijemo od države, i tako je već 20 godina. U Hrvatskoj ima novca za sport, ali se on ne dijeli prema rezultatima. Sportski događaji koji traju jedan ili dva dana dobiju više novca, negoli je primjerice godišnji proračun hrvatskog prvaka CO Zagreba. Trebali bi potpisati ugovor sa HEP-om, jedinom državnom tvrtkom koja još izdvaja za sport, a vjerujem da ćemo tijekom EP igračima isplatiti premije za broncu sa OI u Londonu 2012", rekao je Gobac.

On se osvrnuo i na izjave nekih bivših reprezentativaca zbog izostavljanja Blaženka Lackovića, koji ima ozljedu koljena.

"To nije bila lagana odluka za stožer, ali činjenica je da Lacković nije spreman. Pa nije valjda da netko misli da bi se Lackovića tek tako odrekli. Svim zaslužnim igračima vrata Saveza su otvorena, ali tu se dolazi napornim radom, a ne medijskim istupima", napomenuo je Gobac.

Hrvatska prvu utakmicu na EP igra protiv Bjelorusije (13. siječnja), zatim sa Crnom Gorom (15. siječnja) i u posljednjem kolu sa Švedskom (17. siječnja). Tri najbolje momčadi idu u drugi krug, a mi se križamo sa skupinom u kojoj su Srbija, Poljska, Francuska i Rusija.

Popis rukometaša koji putuju na EP:

VRATARI: Mirko Alilović (Veszprem), Venio Losert (Kielce), Filip Ivić (CO Zagreb)

KRILA: Manuel Štrlek (Kielce), Zlatko Horvat (CO Zagreb), Ivan Čupić (Kielce), Ivan Ninčević (Dinamo Minsk)

BEKOVI: Marko Kopljar (PSG), Denis Buntić (Kielce), Jakov Gojun (PSG), Damir Bičanić (Chambery), Stipe Mandalinić (CO Zagreb), Ivan Slišković (Celje), Josip Valčić (CO Zagreb), Domagoj Duvnjak (HSV), Drago Vuković (Luebecke)

PIVOTI: Željko Musa (Kielce), Igor Vori (PSG).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

domagoj duvnjak, ep, rukomet, slavko goluža