A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/goodluck-jonathan-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Nigerijski predsjednik potpisao zakon koji kriminalizira istospolne veze | Politika+
Svijet

BEZ MILOSTI: Nigerijski predsjednik potpisao zakon koji kriminalizira istospolne veze

Novi zakon pojačava obračun s homoseksualcima i lezbijkama koji su prisiljeni tajiti svoje sklonosti.

Piše: PolitikaPlus

Nigerijski predsjednik Goodluck Jonathan potpisao je zakon koji kriminalizira istospolne veze, objavio je njegov ured, unatoč pritisku Zapada da poštuje prava homoseksualaca i lezbijki.

Zakon, koji predviđa kaznu do 14 godina zatvora te zabranjuje homoseksualne brakove, "nemoralne" istospolne veze i članstvo u gay udrugama, parlament je donio u svibnju prošle godine, ali ga je Johnatan dosad odbijao potpisati. Dva slična zakona predložena su 2006., ali nisu prošla u nacionalnoj skupštini.

Homoseksualnost u Nigeriji zabranjena je i po sadašjem saveznom zakonu, ali novi zakon pojačava obračun s homoseksualcima i lezbijkama koji su prisiljeni tajiti svoje sklonosti.

I dok europske zemlje, a posljednja je to učinila Francuska, istospolne partnere u pravima izjednačavaju s heteroseksualnima, brojne afričke zemlje pooštravaju zakone koji se odnose na tu skupinu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gay, nigerija, goodluck jonathan, brak, kriminal