A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/haag-icty-zgrada-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Srbijanski pravni tim uvjeren u neodrživost hrvatske tužbe za genocid | Politika+
Hrvatska

GARANTIRAJU: Srbijanski pravni tim uvjeren u neodrživost hrvatske tužbe za genocid

'Pouzdano mogu reći da Hrvatska neće uspjeti sa svojim tužbenim zahtjevom.'

Piše: PolitikaPlus

Vođa srbijanskog pravnog tima Saša Obradović u sudskom procesu po međusobnim tužbama Hrvatske i Srbije za genocid, koji počinje 3. ožujka pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu, uvjeren je u neodrživost hrvatskog tužbenog zahtjeva, prenijela je Radio televizija Vojvodine (RTV).

„Pouzdano mogu reći da Hrvatska neće uspjeti sa svojim tužbenim zahtjevom. A što se tiče našega zahtjeva, ne bih širio pretjerani optimizam. Ali ono što je jeste cilj našega pravnog tima jeste da zločini koji su izvršeni prema srpskom narodu tijekom oružanoga sukoba u Hrvatskoj, prije svega u operaciji Oluja, da budu još jednom budu iznijeti pred međunarodnu stručnu javnost“, izjavio je za RTV Obradović.

On je dodao kako se to čini „upravo zbog ishoda postupka protiv Ante Gotovine pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju“.

„Mi vjerujemo da su zločini u operaciji Oluja najteži koji su se dogodili u tome ratu, a sud će već odrediti kakva je njegova pravna kvalifikacija“, naveo je Obradović.

Istaknuo je i da je povlačenje tužbe „ekskluzivno političko pitanje i da je zadaća pravnog tima što bolja priprema za predstojeću raspravu“, a da je „donošenje odluka o povlačenju tužbi na vladama dvije države“.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, tužba, genocid, haag, srbija