A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/peugeot-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Posrnuli Peugeot zabilježio pad prodaje od pet posto u 2013. godini | Politika+
4kotača

DOKAPITALIZACIJA: Posrnuli Peugeot zabilježio pad prodaje od pet posto u 2013. godini

Peugeot Citroen obustavio je poslovanje u Iranu na dvije godine, što je također bilo važno tržište za grupu.

Piše: PolitikaPlus

Prodaja francuskog proizvođača automobila Peugeot Citroena pala je prošle godine 4,9 posto, na 2,82 milijuna vozila, zbog slabosti na glavnim tržištima Europi i Rusiji, priopćila je tvrtka nakon odobravanja dokapitalizacije.

Peugeot Citroen obustavio je poslovanje u Iranu na dvije godine, što je također bilo važno tržište za grupu.

U prošloj je godini udio prodaje na tržištima izvan Europe porastao na 42 posto, s 38 posto u prethodnoj godini, pri čemu su u Peugeotu potvrdili da je to u skladu sa zacrtanim ciljem ostvarivanja 50-postotnog udjela do 2015. godine.

U međuvremenu je francuski financijski list Les Echos izvijestio da će PSA Peugeot Citroen izdati nove dionice po cijeni od 7,8 do 8,0 eura, što će francuskoj državi i kineskoj grupi Dongfeng omogućiti da u kompaniju ubrizgaju oko 750 milijuna eura.

Sinoć kasno navečer nadzorni je odbor odobrio povećanje kapitala za tri milijarde eura u sklopu nastojanja grupe da se oporavi od financijske krize.

Prema planiranoj dokapitalizaciji, francuska država i Dongfeng stekli bi po 14,0 posto udjela u tvrtki, izvijestio je list.

Obitelj Peugeot, trenutno najveći dioničar s 25,4 posto udjela, zadržala bi udio od 14,0 posto kroz predbilježbu na dionice u vrijednosti 100 milijuna eura, izvijestio je Journal du Dimanche.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

francuska, proizvodnja, peugot