A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/prosvjed_spanjolska.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

U Francuskoj glasni prosvjedi protiv gay brakova i rodne teorije | Politika+
Svijet

NEZADOVOLJSTVO: U Francuskoj glasni prosvjedi protiv gay brakova i rodne teorije

Prosvjede su organizirali pripadnici krajnje francuske desnice i konzervativni katolici.

Piše: PolitikaPlus

Deseci tisuća protivnika istospolnih brakova, medicinski potpomognute trudnoće lezbijskih parova i rodne teorije prošli su središtem Pariza iskazujući ponovno snažno buđenje konzervativizma u Francuskoj, javlja France presse.

Slična okupljanja predviđena su i u drugim francuskim gradovima, a jedno od većih u Lyonu. Tjedan dana nakon prosvjeda organiziranih protiv predsjednika Francoisa Hollandea u kojima je ozlijeđeno 19 policajaca, a privedeno 226 osoba, ministar unutarnjih poslova Manuel Valls upozorio je kako više neće tolerirati nasilje prosvjednika.

Današnje su prosvjede organizirali pripadnici krajnje francuske desnice i konzervativni katolici koji su i 26. siječnja pozvali istomišljenike na prosvjede protiv Hollandeove politike.

Organizatori današnjeg prosvjeda tražili su da se iz nekih škola odmah povuče eksperimentalni program zbog glasina da će malu djecu poučavati rodnoj teoriji. Mnogi roditelji ne žele pustiti djecu na nastavu, izražavajući na taj način protivljenje takvome programu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

lgtb, prosvjed, gay