Scena

NESPRETNO: Germanwings zaboravio na putnike u autobusu na pisti pa im pobjegao zrakoplov

'Vozač autobusa čudio se zašto nije dobio znak za kretanje.'

Piše: PolitikaPlus

Dvanaest putnika koji su trebali poletjeti zrakoplovom jedne njemačke kompanije iz Koelna prema Zuerichu ostalo je zaboravljeno u autobusu na uzletištu.

Kako piše list Koelner Stadt-Anzeiger, zrakoplovna tvrtka Germanwings priznala je da se dogodio nesporazum u kojemu su putnici umjesto u zrakoplovu završili u autobusu.

Kratko prije planiranog polijetanja u 18.40 Germanwings je obavijestio putnike da je zrakoplov u kvaru i da moraju izići i čekati dok dođe druga letjelica. Putnici su ubrzo prekrcani, ali 12 ih je ostalo zaboravljeno u autobusu na pisti.

"Vozač autobusa čudio se zašto nije dobio znak za kretanje i raspitao se kod osoblja zračne luke", izjavio je jedan putnik za Koelner Stadt-Anzeiger. Putnici u autobusu u šali su pokazivali na jedan zrakoplov koji je polijetao, tvrdeći da je to onaj u kojemu su trebali biti i oni, ne znajući da su u pravu.

"Možemo se samo ispričati svima", izjavio je glasnogovornik Germanwingsa Heinz Joachim Schoettes. Tvrdi kako vozač autobusa nije vidio znak da može krenuti, a vozač autobusa koji je bio ispred njega imao je kod sebe ploču s natpisom "ukrcavanje završeno", koju je zapravo trebao imati kolega iza njega.

"Riječ je o nizu nesretnih okolnosti", rekao je glasnogovornik.

Budući su putnici praktički prošli proceduru ukrcavanja, njihova je prtljaga otputovala u Zuerich, a oni su stigli slijedeći dan.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

putnici, autobus, koeln, zračna luka, pista