Hrvatska

SABA RH: Potpredsjednik Vlade RH Ranko Ostojić primio izaslanstvo antifašista

Ministar se suglasio o potrebi da se operativno pristupi ostvarivanju sadržaja Deklaracije o antifašizmu, koji je donio Hrvatski sabor još 2005. godine.

Piše: PolitikaPlus

Potpredsjednik Vlade RH Ranko Ostojić primio je 5. veljače 2014. izaslanstvo Saveza antifašističkih boraca i antifašista RH, što su ga činili predsjednik Franjo Habulin, zamjenik predsjednika prof. dr. sc. Josip Milat i tajnik Saveza Miroslav Kirinčić.

Nakon što je izaslanstvo iscrpno upoznalo potpredsjednika Vlade RH o ulozi i položaju Saveza, koji okuplja 122 mjesne, općinske i gradske udruge, te 20 županijskih zajednica i saveza s oko 12 tisuća članova, potpredsjednik Ranko Ostojić suglasio se o potrebi da se operativno pristupi ostvarivanju sadržaja Deklaracije o antifašizmu, koji je donio Hrvatski sabor još 2005. godine.

Potpredsjednik Vlade RH preuzeo je obvezu da koordinira aktivnosti s nadležnim ministarstvima u pogledu operativne provedbe Deklaracije o antifašizmu, te utvrđivanju primjerene društvene uloge i položaja Saveza i njegovih udruga, sukladno antifašističkom opredjeljenju, utvrđenom u Ustavu RH, te u dokumentima, odlukama i opredjeljenjima  Europske zajednice.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

saba rh, mup, ranko ostojić, antifašisti