A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/poplava-velika-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Elementarna nepogoda proglašena za Karlovac, u Sisku se spajaju vodeni val Kupe i Save! | Politika+
Hrvatska

TEŠKA SITUACIJA: Elementarna nepogoda proglašena za Karlovac, u Sisku se spajaju vodeni val Kupe i Save!

Na terenu su vojska, volonteri, vatrogasci, policija i službe za spašavanje.

Piše: Vanja Deželić

Karlovački župan Ivan Vučić proglasio je stanje elementarne nepogode za područje grada Karlovca i općine Vojnić zbog poplava s velikom materijalnom štetom, priopćeno je iz Županije.

Karlovački župan Ivan Vučić proglasio je stanje elementarne nepogode za područje grada Karlovca i općine Vojnić zbog poplava s velikom materijalnom štetom

Župan poziva povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda Grada Karlovca i Općine Vojnić da u najkraćem mogućem roku izrade 'prvo izvješće s procjenom štete', a potom u roku od pedeset dana i 'konačno izvješće o nastaloj šteti' za svoju Općinu i Grad te ga dostave Županijskom povjerenstvu.

Županijsko povjerenstvo će također izvješća izraditi u roku deset, odnosno šezdeset dana, te će „zbirno konačno izvješće“ dostaviti Državnom povjerenstvu za procjenu šteta od elementarnih nepogoda, Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture, i Državnom hidrometeorološkom zavodu.

Ogroman je problem pak i u Sisku, vodeni val Kupe sada putuje prema tom gradu i potom će se spojiti s vodenim valom Save iz Zagreba! Time situacija postaje mnogo opasnija i teža za riješiti. Noćas su se problemi pojavili u Topuskom kada je popustio zečji nasip i ugrozio pedesetak kuća.

Ogroman je problem pak i u Sisku, vodeni val Kupe sada putuje prema tom gradu i potom će se spojiti s vodenim valom Save iz Zagreba! Time situacija postaje mnogo opasnija

Na karlovačkom području i dalje su na snazi izvanredne mjere obrane od poplava. Stanovnici Logorišta, Mostanja, Mekušja, te naselja s lijeve obale Kupe i dalje se bore s vodom koja prodire u njihova dvorišta i kuće.

 

Kritično stanje je i na području Vojnića, Duge Rese, Barilovića i Cetingrada.

Premijer Zoran Milanović promptno je reagirao, kao da je osjetio kako bi ova kriza mogla biti snažnija no što se isprva činilo.

 

Na terenu su vojska, volonteri, vatrogasci, policija i službe za spašavanje. Ništa se ne želi prepustiti slučaju, ali materijalna šteta ipak će biti iznimno visoka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poplava, karlovac, sisak