Hrvatska

MZOS: Željko Jovanović najavio nastavak potpore Sveučilištu u Mostaru

'Nastavit ćemo ulagati u Sveučilište kako bismo omogućili da ono bude još bolje i kvalitetnije te da i na taj način omogućimo razvoj cijeloga kraja.'

Piše: PolitikaPlus

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović posjetio je u petak Sveučilište u Mostaru i tom prigodom najavio nastavak pomoći toj jedinoj javnoj visokoškolskoj ustanovi na kojoj se nastava odvija na hrvatskome jeziku u BiH.

Ministar Jovanović je u pratnji rektorice Sveučilišta u Mostaru Ljerke Ostojić obišao sveučilišni kampus čiju je izgradnju financirala hrvatska vlada te ruševnu zgradu Sveučilišne knjižnice koja je uništena u proteklom ratu.

"Nastavit ćemo ulagati u Sveučilište kako bismo omogućili da ono bude još bolje i kvalitetnije te da i na taj način omogućimo razvoj cijeloga kraja", rekao je ministar Jovanović nakon sastanka. Kako je objasnio, Hrvatska na taj način nastoji osigurati budućnost ljudi iz ove regije.

"Cilj nam je omogućiti studentima da po završetku studija ostanu u Mostaru i da tu nađu posao", dodao je ministar Jovanović.

Rektorica Ostojić zahvalila je hrvatskoj vladi na dosadašnjoj potpori. Istaknula je da se ta pomoć ogleda u izdašnoj financijskoj potpori, ali i suradnji znanstvenih radnika, studenata, pomoći u osuvremenjavanju nastavnoga procesa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mostar, željko jovanović, sveučilište