Tvrtke

PROBA: Jadrolinija pokrenula iščekivani pilot projekt online prodaje karata

Iz Jadrolinije ističu kako su ovime postali prvi pomorski prijevoznik u Hrvatskoj koji omogućava online kupnju karata za nacionalnu plovidbu.

FOTO: Wikimedia
Piše: PolitikaPlus

Jadrolinija će tijekom ove godine omogućiti svojim putnicima prodaju karata za brzobrodske linije putem svoje službene internetske stranice, a trenutno je u tijeku pilot projekt kojim je online kupnja karata omogućena za brzobrodsku liniju Rijeka-Rab-Novalja, priopćeno je iz Jadrolinije.

U skoro vrijeme predviđeno je da sustav prodaje obuhvati i sve ostale brzobrodske linije, navode iz Jadrolinije, uz napomenu kako se s online prodajom karata za brzobrodske linije kreće nakon dobrih iskustava s Internet prodajom karata za dužobalne i međunarodne linije.

Iz Jadrolinije ističu kako su ovime postali prvi pomorski prijevoznik u Hrvatskoj koji omogućava online kupnju karata za nacionalnu plovidbu.

Za sada će se na navedenim linijama moći kupiti samo komercijalne karte, dok se dio prodaje za otočane očekuje stupanjem na snagu Pravilnika o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na povlašteni prijevoz na linijima u javnom pomorskom prijevozu, odnosno čim se uvede mehanizam s kojim će se moći jednoznačno identificirati otočane putem Interneta. Jadrolinija je svojim informacijskim sustavom već predvidjela kupovinu karata i za otočane, a čim se uvede nova otočna iskaznica, omogućit će se online kupnju karata i za otočno stanovništvo, naglašavaju iz Jadrolinije.

Predsjednik Uprave Jadrolinije Alan Klanac ističe kako ovim potezom Jadrolinija prati svjetske trendove.

Vjeruje da će putnici biti zadovoljni rezultatima te kako će u budućnosti online kupovina karata postati standard.

U konačnici, cilj je u budućnosti omogućiti prodaju karata putem Interneta ne samo za brzobrodske linije, već i za sve ostale linije koje Jadrolinija održava u nacionalnoj plovidbi, kazao je Klanac.

Iz Jadrolinije objašnjavaju i sam proces online kupnje karata - korisnik treba odabrati željeno putovanje, odrediti broj osoba koji putuje, unijeti i autorizirati osobne podatke te izvršiti plaćanje putem kartice. Nakon što se izvrši proces kupnje karata, putniku putem elektroničke pošte stiže potvrda o plaćanju te dokument rezervacije s kojim u agencijama Jadrolinije može preuzeti putnu kartu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

karta, trajekt, jadrolinija, online