Hrvatska

UDAR NA LINIĆA: Premijerova presuda: Milanović ukida Linićeve predstečajne nagodbe?

Više izvora iz Vlade navodno potvrdilo da je to samo pitanje dana, najviše tjedana

Piše: PolitikaPlus

Institutu predstečajnih nagodbi, kako se čini istekao je rok trajanja, piše Novi list, navodeći da u Ministarstvu financija, polako pripremaju ukidanje te mogućnosti za tvrtke koje se nađu u poteškoćama.

Iako je više izvora iz Vlade potvrdilo da je to samo pitanje dana,  najviše tjedana, kad će se to dogoditi,  zasad svi nerado govore o tome zašto  je tako naglo odlučeno da je predstečajnoj nagodbi istekao rok trajanja.


Navodno odluka o tome da se baš sada ugase predstečajne nagodbe nije donesena u Ministarstvu financija, nego u Banskim dvorima, odnosno institutu predstečajne nagodbe presudio je sam premijer Zoran Milanović.  On je navodno za provođenje tog zadatka zadužio potpredsjednika Vlade Branka Grčića, a  ne ministra financija Slavka Linića, čije je ministarstvo osmislilo i provodi predstečajne nagodbe, što ponovno otvara pitanje pozicije ministra financija Slavka Linića u Vladi.


Više o tome najavljeno je za tiskano izdanje Novog lista.

Kako je jutros najavljeno u zadnji trenutak, ministar financija Slavko Linić sa suradnicima održat će danas konferenciju za novinare u 11,00 sati u Ministarstvu financija. Tema? Predstečajne nagodbe!

Naravno, to ne znači da Linić ima namjeru govoriti o ukidanju instituta predstečajnih nagodbi (iako će ga novinari to svakako pitati). naime, trenutno je velika tema rovinjska Mirna, koju se tjera u stečaj iako dobro posluje, nakon što predstečajna nagodba nije uspjela jer je Ministarstvo financija odbilo predloženi model kojeg je nudila tvrtka Geneza, a istovremeno nije do kraja prezentiralo navodni prijedlog koprivničke Podravke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

BRANKO GRČIĆ, ZORAN MILANOVIĆ, PREDSTEČAJNE NAGODBE, SLAVKO LINIĆ