Mojbiz

PROSVJED: Sindikalni čelnici i HDZ-ovci napustili Sabor kada je za govornicu došao Mrsić

Izlazak Mrsića za govornicu izazvao je buru negodovanja na Markovu trgu, tako da se od zvižduka, povika i sirena nije ni čulo što ministar govori.

Piše: PolitikaPlus

Sindikalni čelnici napustili su Hrvatski sabor zajedno sa zastupnicima HDZ-a kada je prijedlog izmjena ZOR-a počeo tumačiti ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić.

"Ne želimo se vraćati, sve je jasno", poručio je čelnik Hrvatske udruge radničkih sindikata Ozren Matijašević napuštajući s kolegama Sabor koji, suprotno sindikalnim željama, nije povukao raspravu o izmjenama ZOR-a s dnevnog reda.

Sindikalni čelnici dotad su zasjedanje pratili sa galerije, dok su ispred Sabora prosvjedovali članovi pet sindikalnih središnjica prateći na video-zidu saborsku raspravu. Izlazak Mrsića za govornicu izazvao je buru negodovanja na Markovu trgu, tako da se od zvižduka, povika i sirena nije ni čulo što ministar govori.

Sindikati su prije saborske rasprave pozivali da se ona odgodi, uvjeravajući da će izmjene ZOR-a dodatno pogoršati položaj hrvatskih radnika.

HDZ-ov Ivan Šuker najavio je da će se HDZ-ovi zastupnici vrati nakon uvodnog dijela, odnosno kad stajališta budu iznosili predstavnici klubova zastupnika.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mirando mrsić, zor, sindikati