A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/croatia-osiguranje-022.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ante Vlahović: Cilj je da Croatia osiguranje postane regionalni lider | Politika+
Tvrtke

PREUZIMANJE: Ante Vlahović: Cilj je da Croatia osiguranje postane regionalni lider

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila nacrte triju dokumenata potrebnih da se rovinskoj Adris grupi proda 39-postotni vlasnički udio

Piše: PolitikaPlus

Predsjednik Uprave Adris grupe Ante Vlahović izjavio je danas kako je prodaja Croatia osiguranja (CO) Adris grupi veliki poslovni događaj za Adris, kako ih čeka zahtjevan posao restrukturiranja, rasta i razvoja, a cilj je da Croatia osiguranje postane regionalni lider.

"Ovo je veliki poslovni događaj za Adris grupu. Siguran sam da će vrijeme pokazati da je značajan i za hrvatsko gospodarstvo. Čeka nas zahtjevan posao restrukturiranja, rasta i razvoja tvrtke. Cilj nam je da Croatia osiguranje postane regionalni lider", navodi se u izjavi Ante Vlahovića u povodu Vladine odluke o sklapanju ugovora o prodaji Croatia osiguranja (CO) Adris grupi.

Vlada je na današnjoj sjednici prihvatila nacrte triju dokumenata potrebnih da se rovinskoj Adris grupi proda 39-postotni vlasnički udio u najvećoj hrvatskoj osiguravajućoj kući Croatia osiguranju.

Nacrtom ugovora o kupoprodaji dionica u trgovačkom društvu Croatia osiguranje određuju se svi bitni rokovi da se kupoprodaja registrira kod Hanfe i ostalih regulatornih agencija u regiji, kao i obveza da Adris po potpisivanju ugovora uplati 905 milijuna kuna, koliko je ponudio za otkup dionica, te održavanje skupštine na kojoj bi se donijela odluka o dokapitalizaciji za oko 840 milijuna kuna.

Nacrtom dioničarskog ugovora pak utvrđuju u novi odnosi među dioničarima, s obzirom na činjenicu da će država zadržati vlasništvo nad 28 posto dionica Croatia osiguranja.

Kako bi se odredbe iz tih dvaju ugovora mogle i primijeniti, Vlada je prihvatila i nacrt novog statuta Croatia osiguranja.

Vlada je ponudu Adris grupe za kupnju 39,05 postotnog udjela u Croatia osiguranju prihvatila u prosincu prošle godine. Adris je za taj dionički paket ponudio 905 milijuna kuna, kao i dokapitalizaciju Croatia osiguranja za 110 milijuna eura.

Po završetku dokapitalizacije Adris grupa će u Croatia osiguranju imati 60 posto vlasništva, a država 28 posto.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

CROATIA OSIGURANJE, ADRIS, ADRIS GRUPA, ANTE VLAHOVIĆ, SPAJANJA I PREUZIMANJA, HANFA