A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/I-J/ivica-kirin-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Suđenje Ivici Kirinu kreće iz početka za mjesec do mjesec i pol | Politika+
Hrvatska

ZBOG FORMALNIH RAZLOGA : Suđenje Ivici Kirinu kreće iz početka za mjesec do mjesec i pol

Nakon što sud razriješi Devčića te dužnosti bit će određen novi član vijeća nakon čega će suđenje krenuti ispočeka

Piše: PolitikaPlus

Suđenje bivšem ministru unutarnjih poslova Ivici Kirinu koje je jučer prekinuto zbog formalnih razloga ponovno bi trebalo krenuti iz početka za mjesec do mjesec i pol dana, doznaje se od njegove braniteljice.

 

Suđenje Kirinu zbog optužbe da je za oko 7,5 milijuna kuna oštetio MUP, surađujući s marketinškom agencijom Fimi media prekinuto je na samom početku jer je tijekom čitanja dokumentacije na zagrebačkom Županijskom sudu utvrđeno da je član sudskog vijeća Krešimir Devčić kao sudac istrage ranije izdao nalog za pretragu.

 

S obzirom da sudac ne može sudjelovati u glavnoj raspravi ako je u istom predmetu sudjelovao i kao sudac istrage, od predsjednika suda zatraženo je da ga razriješi dužnosti člana sudskog vijeća.

 

Nakon što sud razriješi Devčića te dužnosti bit će određen novi član vijeća nakon čega će suđenje krenuti ispočeka. Kirinova braniteljica Višnja Drenški Lasan očekuje da će se to dogoditi za mjesec do mjesec i pol dana.

 

Bivši ministar i aktualni gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin jučer je na zagrebačkom Županijskom sudu odbacio optužbe tužiteljstva koje ga tereti da je od 2006. do 2008. na traženje bivšeg rizničara HDZ-a Mladena Barišića poslovao s Fimi medijom, znajući da se na taj način prikuplja novac za financiranje HDZ-a.

 

Kirin je jedan od čelnika državnih institucija i tvrtki čiji su postupci u najvećoj hrvatskoj korupcijskoj aferi izdvojeni od suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

suđenje, sudac, ivica kirin, glavna rasprava