Tehnologija

HAK : Stanje u prometu: Ograničenja zbog jakog vjetra

Jak vjetar puše i na dionici autoceste A1 od tunela Mala Kapela do čvora Otočac, vozi se uz ograničenje brzine.

Piše: PolitikaPlus/hak

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su dionice autocesta A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Delnica, obilazak za ostala vozila je starom cestom kroz Gorski kotar D3 i A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok, javlja HAK. 

 

Jak vjetar puše i na dionici autoceste A1 od tunela Mala Kapela do čvora Otočac, vozi se uz ograničenje brzine.

 

Duž Jadranske magistrale D8 i na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja.

 

Dionica državne ceste D36 Sisak-Popovača kod šume Brezovica zatvorena je za teretna vozila iznad 10 tona. Vozila se propuštaju naizmjence, uz regulaciju semaforima, a brzina je ograničena na 40 km/h.

 

Zbog oštećenja mosta Cubinec do daljnjeg je zatvorena državna cesta D22 Križevci- Sveti Ivan Žabno. Obilasci: Lemeš Križevački-Trema-Bukovje Križevačko i Prikraj Križevački- Repinec-Gradec.

 

Od danas do petka 14. ožujka u vremenu od 22 do 6 sati bit će zatvorena dionica autoceste A1 između čvorova Ogulin i Brinje, zbog radova u tunelu Mala Kapela. Vozit će se obilazno državnim cestama preko Josipdola (D42 i D23).

 

Zbog poplave zatvorene su pojedine županijske i lokalne ceste u Zagrebačkoj, Karlovačkoj, Sisačko-moslavačkoj i Ličko-senjskoj županiji.

 

Pojačan je izlazak teretnih vozila na graničnom prijelazu Bregana. Zbog radova, za teretna vozila zatvoren je graničnin prijelaz Ilok.

 

Katamaran na relaciji Jelsa-Bol-Split koji je isplovio u 6,00 sati iz luke Stari Grad za luku Split neće pristati u luci Bol. Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

autocesta, promet, hak, tunel