A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kongres-sad-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ususret ekonomskoj pomoći Ukrajini: Američki kongres osudio rusku agresiju | Politika+
Svijet

WASHINGTON: Ususret ekonomskoj pomoći Ukrajini: Američki kongres osudio rusku agresiju

Te simbolične mjere prethode očekivanom glasovanju o ekonomskoj pomoći koju je SAD obećao Ukrajini, a koja se sastoji u zajamčenoj posudbi u visini milijardu dolara.

FOTO: Arhiv
Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Oba doma američkog Kongesa usvojila su u utorak rezolucije kojima osuđuju rusku intervenciju u Ukrajini, što je simbolična, ali snažna gesta podrške ukrajinskom premijeru Arseniju Jacenjuku uoči njegova posjeta Washingtonu.

Predstavnički dom odobrio je gotovo jednoglasno (407 nasuprot 7 glasova) rezoluciju kojom se osuđuje "kršenje suvereniteta, nezavisnosti i teritorijalnog integriteta Ukrajine od strane vojnih snaga Ruske Federacije".


Tekstom se poziva američko izvršno tijelo da "uvede sankcije u području viza, financija, trgovine i druge protiv visokih dužnosnika Ruske Federacije, banaka i trgovačkih organizacija u nadležnosti države, kao i ostalih javnih agencija".

Gornji dom Kongresa, Senat, odobrio je konsenzusom rezoluciju kojom se osuđuje "nezakonita agresija Rusije nad Ukrajinom".

Te simbolične mjere prethode očekivanom glasovanju o ekonomskoj pomoći koju je SAD obećao Ukrajini, a koja se sastoji u zajamčenoj posudbi u visini milijardu dolara.

Jacenjuk bi se u srijedu trebao sastati s američkim predsjednikom Barackom Obamom u Bijeloj kući.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rezolucija, američki kongres, kongres, rusija, krim, ukrajina