Kultura

NAGRADNA IGRA: NAGRADNE ULAZNICE: Proslavite s Mayalesima Prvi dan proljeća u Tvornici

Mayales se doista sprema duboko zaviriti u svoju kajdanku objavljenih i neobjavljenih pjesama.

Piše: PolitikaPlus

Mayalesova nova avantura, kodnog imena Prvi dan proljeća u Tvornici, doista je upuštanje u izazovnu, ali logičnu pustolovinu s nekoliko razumljivih ambicija. Prije svega dostojanstveno zatvoriti jedan iznimno uspješan ciklus grupe te najaviti početak novog, odnosno staviti kvačicu pored imena Veliki pogon Tvornice - maltene statusnog simbola u karijeri svakog benda s ozbiljnim ambicijama.
 
Uzmemo li u obzir više od godinu dana kako je izašao toliko hvaljeni povratnički album '2' (Porin za Album godine, najbolji Alternativni album te Produkciju), a koji se kuhao 13 dugih godina, razumljiva je procjena kako je sazreo trenutak da se ova bajka adekvatno predstavi u rodnom gradu benda, da se zahvali vojsci suradnika - te 'pusti zrak' novim pjesmama koje očigledno pršte iz kreativnog dvojca, mame i tate Mayalesa, Petra Beluhana i Vlade Mirčete.

 
Okuraženi unisonim hvalospjevima struke i kritike te fantastičnim bendom, dokazanim glazbenicima koji su posljednjih godinu dana maestralno presviravali Dvojku (vrhunac nastupa na Terraneu), Petar i Vlado zasigurno su osjetili ugodan vjetar u leđa svim svojim pop rock fantazijama, svojoj artističkoj predanosti koja zove istinsku pažnju - i kvalitetan koncertni prostor - no prije svega nedvosmisleni signal opravdanosti njihovog ostanka na sceni nasuprot prepuštanju svojim demonima i dugom traženju smisla.

........

 

.........

 Aquarius Records najsretnijeg čitatelja PolitikaPlusa nagrađuje s dvije ulaznice za ovaj koncert. Sve što trebate napraviti je uz naznaku ''MAYALES'' javiti se na [email protected], ostaviti vaše ime i prezime, adresu stanovanja i e-pošte, broj telefona ili mobitela te točan odgovor na nagradno pitanje:


Koliko Porina je Mayales osvojio za album „2“?

a)      3
b)      2
c)      1

Vaše odgovore šaljite do 21.3 u podne.

 

 

 

 Sudeći po najavama, Mayales se doista sprema duboko zaviriti u svoju kajdanku objavljenih i ne objavljenih pjesama, uključujući i radove s podjednako hvaljenog prvijenca Svima želim Raj za sve (1999.), koji su posljednjih godinu dana povratka na scenu zaobilazili u velikom luku, kako medijski tako i koncertno. Dakako, uz Mayalese uvijek je za očekivati interesantne goste, nove aranžmane te izvođačku napetost - osobito otkako se Petar neočekivano prihvatio frontmenstva i mikrofona. Njegova neobično iskrena interpretacija u stanju je pjevačko neiskustvo pretvoriti u jedinstvenu prednost. Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

prvi dan proljeća, aquarius records, tvornica kulture, mayales