A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/G-H/gordan-maras-120.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gordan Maras: Stiglo 130 prijava za projekte ukupne vrijednosti 2,5 milijardi kuna | Politika+
Mojbiz

NATJEČAJ: Gordan Maras: Stiglo 130 prijava za projekte ukupne vrijednosti 2,5 milijardi kuna

'Očekujem da će biti odabrano između 25 i 30 projekata o kojima će biti potpisani ugovori.'

Piše: PolitikaPlus

Ministarstvo poduzetništva i obrta na natječaj za dostavu projektnih prijava "Povećanje gospodarske aktivnosti i konkurentnosti malih i srednjih poduzeća" zaprimilo je 130 prijava za projekte ukupne vrijednosti od 2,5 milijardi kuna, izvijestio je na konferenciji za novinare resorni ministar Gordan Maras.

Poduzetnicima su na raspolaganju bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 255,7 milijuna kuna, a potpore su namijenjene za konkurentnost malih i srednjih poduzeća te konkurentnost turizma. Potpore, koje poduzetnici mogu dobiti za svoje projekte, kreću se od najmanje 3,8 milijuna kuna do najviše 26 milijuna kuna

Poduzetnicima su na raspolaganju bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 255,7 milijuna kuna, a potpore su namijenjene za konkurentnost malih i srednjih poduzeća te konkurentnost turizma. Potpore, koje poduzetnici mogu dobiti za svoje projekte, kreću se od najmanje 3,8 milijuna kuna do najviše 26 milijuna kuna.

Natječaj je raspisan 23. prosinca prošle godine, a rok za podnošenje projektnih prijava istekao je 24. veljače.

Maras je rekao kako je više nego zadovoljan odazivom poduzetnika te kako je to dokaz da neće biti problema s plasmanom novca u projekte namijenjene malom i srednjem poduzetništvu.

Za jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća pristigle su 92 projektne prijave ukupne vrijednosti projekata 1,6 milijardi kuna, dok je za jačanje konkurentnosti turizma stiglo 38 projektnih prijava ukupne vrijednosti 871,7 milijuna kuna.

Dokaz o velikom interesu, dodao je Maras, je i podatak da je iznos traženih bespovratnih sredstava četiri puta veći od raspoloživih, što dokazuje potrebe i spremnost malog i srednjeg poduzetništva za ulaganje u razvojni tip projekata.

Vezano za regionalnu komponentu, omjer zaprimljenih projektnih prijava je 70:30 u korist kontinentalne Hrvatske gdje je većina projekta vezana za prerađivačku industriju

Maras je važnim naglasio da se prema analizi zaprimljenih projektnih prijava planira zapošljavanje 2.523 radnika do 2018. godine.

Za jačanje konkurentnosti malih i srednjih poduzeća pristigle su 92 projektne prijave ukupne vrijednosti projekata 1,6 milijardi kuna, dok je za jačanje konkurentnosti turizma stiglo 38 projektnih prijava ukupne vrijednosti 871,7 milijuna kuna

Projektima će se poboljšati tehnološka struktura poduzeća, olakšati pristup financiranju za proizvodna ulaganja te ojačati održivost i konkurentnost poduzeća, a u sektoru turizma poticat će se ulaganja u izgradnju, preuređenje i poboljšanje kvalitete smještaja malih i srednjih hotela uključujući prateće sadržaje za povećanje turističke ponude i produženje sezone.

Ugovori s korisnicima bespovratnih sredstava bit će potpisani do kraja srpnja 2014., a svi projekti moraju završiti do kraja srpnja 2016. godine.

Maras očekuje da će biti odabrano između 25 i 30 projekata o kojima će biti potpisani ugovori.

Na novinarski upit tko u njegovom Ministarstvu ima pravo na korištenje službenog automobila Maras je rekao kako prema odluci Vlade pravo na korištenje auta 24 sata imaju ministar i zamjenik, a pomoćnici za službene potrebe. Djelatnici imaju pravo na korištenje službenog auta kada idu na terenske kontrole, kada ih voze službeni vozači ministarstva u okviru radnog vremena.

On, kako je kazao, nije dao ovlaštenje nikome na korištenje službenog auta 24 sata dnevno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

poduzetnici, gordan maras, projekt