Mojbiz

MIŠLJENJE: Ministar Ivan Vrdoljak očekuje veći rast od predviđenih 0,2 posto

Svoja predviđanja da bi gospodarski rast mogao biti veći od, kako kaže, konzervativne procjene od 0,2 posto argumentira zakonskim okvirom za privlačenje i poticanje investicija.

Piše: PolitikaPlus

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak izjavio je danas u Ivancu kako očekuje da će gospodarski rast u ovoj godini bit nešto veći od predviđenih 0,2 posto, dok će slijedeća godina zasigurno biti obilježena značajnijim gospodarskim rastom, a i sve većim zapošljavanjem.

Vrdoljak je to izjavio prilikom posjeta Ivancu i gradskoj upravi te gospodarskim subjektima u tom gradu.

Svoja predviđanja da bi gospodarski rast mogao biti veći od, kako kaže, konzervativne procjene od 0,2 posto argumentira zakonskim okvirom za privlačenje i poticanje investicija, za koji kaže da je jedan od najkonkurentnijih u regiji. Optimizam temelji i na činjenici da nam se ulaskom u Europsku uniju otvorilo tržište od 500 milijuna stanovnika što našim izvoznicima daje dodatne mogućnosti.

Treba biti brz i efikasan u privlačenju i realizaciji investicija, isprovocirati rast potrošnje i smanjenje štednje, te sa industrijskom strategijom definirati povećanje izvozne produktivnosti i to je put za veći gospodarski rast, zaključuje Vrdoljak.

Na upit novinara komentirao je i posljednje događaje i stanje u stranci. Budući da se najveća medijska pažnja posvećuje HNS-u u Varaždinskoj županiji, gdje je i najveći broj isključenih članova, Vrdoljak odgovara da je HNS u toj županiji bio, i da je sada, te da će zasigurno još dugo vremena biti najjača organizacija HNS-a u Hrvatskoj. Kaže da HNS u Varaždinskoj županiji ima sjajne članove i lidere od kojih je i sam puno naučio i da se osobno ne brine za budućnost HNS-a u Varaždinskoj županiji.

Ministar gospodarstva, osim što je do podne u Varaždinu potpisao ugovore o dodjeli potpora za energetsku učinkovitost, obišao je i nekoliko gradova i tvrtki. U Ludbregu je posjetio ACG Lukaps, u Vinici pogon Vis konfekcije te tvrtku Drvodjelac u Ivancu. Riječ je o tvrtkama koje u svom poslovanju najavljuju nove investicije i nova zapošljavanja.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

investicije, bdp, ivan vrdoljak