Turizam

SEZONA: HPB uvela kratkoročne kredite za poduzetnike u turizmu

Kredit je moguće realizirati u kunama sa ili bez valutne klauzule te u eurima, do iznosa od milijun kuna.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska poštanska banka u ožujku ove godine uvela je kratkoročni kredit za pripremu turističke sezone namijenjen poduzetnicima odnosno trgovačkim društvima, obrtnicima i ostalim pravnim osobama koje imaju registriranu gospodarsku djelatnost vezanu uz turizam.

 

Kredit je moguće realizirati u kunama sa ili bez valutne klauzule te u eurima, do iznosa od milijun kuna, odnosno protuvrijednosti u eurima i uz kamatnu stopu od 6,99 posto. Sredstva se mogu koristiti za nabavu roba i usluga s ciljem pripreme turističke sezone.  

Inače iz HPB-a ističu da su krediti poduzećima tijekom 2013. porasli 9,1 posto, a ukupni kreditni portfelj Banke krajem godine iznosio je 13 milijardi kuna. Rast se nastavlja u 2014., posebno u kreditiranju malih i srednjih poduzeća gdje je u prva dva mjeseca zabilježen porast od 4 posto, što je za taj poduzetnički segment više nego u čitavoj prošloj godini.

HPB doprinosi razvoju hrvatskog turizma različitim kreditnim programima - uz novu kratkoročnu kreditnu liniju te postojeću dugoročnu za razvoj turističke djelatnosti namijenjenu poduzetnicima, Banka i građanima nudi kredite za pripremu turističke sezone, napominju iz banke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TURIZAM, KREDITI