A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/facebook-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Facebook kupuje Oculus igrajući na tehnologiju virtualne stvarnosti | Politika+
IT

PREUZIMANJA: Facebook kupuje Oculus igrajući na tehnologiju virtualne stvarnosti

Ta akvizicija uslijedila je nakon Facebookove kupnje tvrtke za usluge slanja poruka WhatsApp, vrijedne 19 milijardi dolara.

Piše: PolitikaPlus

Facebook za dvije milijarde dolara kupuje Oculus, tek dvije godine staru tvrtku koja proizvodi naočale za virtualne igre, objavljeno je iz te popularne društvene mreže.

Ta akvizicija uslijedila je nakon Facebookove kupnje tvrtke za usluge slanja poruka WhatsApp, vrijedne 19 milijardi dolara.

Analitičari ističu da kupnja Oculusa predstavlja veliki korak, koji Facebook poduzima u očekivanju iduće velike promjene u razvoju tehnološke industrije, u vrijeme kada se potrošači sve više, umjesto osobnim računalima, okreću pametnim telefonima.

Mnogi u industriji vjeruju da prenosivi uređaji predstavljaju sljedeću veliku platformu na kojoj će počivati tehnološki razvoj.

U Facebooku ističu da bi tehnologija virtualne stvarnosti mogla postati iduća društvena i komunikacijska platforma.

„Povijest naše industrije pokazuje da se svakih 10 do 15 godina pojavi nova značajna računalna platforma, poput PC-ja, weba ili sada pametnih telefona. Ovim potezom dugoročno igramo na to da će kaciga za virtualnu stvarnost postati i virtualna i stvarna realnost u jednom dijelu svakodnevnog života ljudi“, istaknuo je osnivač Facebooka Mark Zuckerberg, napomenuvši i da je nošenje Oculusovih naočala bilo 'drugačije od svega što je dosad iskusio'.

Facebook, kazao je, ne namjerava postati hardver kompanija, niti stvarati profit od prodaje uređaja u dugome roku. Umjesto toga, Zuckerberg ističe da će softver i usluge Facebooka nastaviti podupirati osnovni biznis.

Oculus, koji tek planira započeti komercijalnu proizvodnju naočala za virutalnu stvarnost, nastavit će poslovati kao nezavisna kompanija. Zuckerberg je najavio da Facebook planira proširiti poslovanje Oculusa znatno izvan područja igara.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Facebook, Oculus