Mojbiz

PORUKA: Lalovac najavio kontrolu plaćanja u ministarstvima i poduzećima

Ministarstvo financija će od 31. ožujka u ministarstvima te javnim poduzećima krenuti u kontrolu rokova plaćanja financijskih obveza dobavljačima.

Piše: PolitikaPlus

Ministarstvo financija će idući tjedan krenuti u kontrolu rokova plaćanja u ministarstvima i javnim poduzećima, a rezultati bi trebali biti objavljeni početkom svibnja, najavio je danas zamjenik ministra financija Boris Lalovac.

Ministarstvo financija će od 31. ožujka u ministarstvima te javnim poduzećima krenuti u kontrolu rokova plaćanja financijskih obveza dobavljačima, a rezultati bi trebali biti objavljeni već početkom svibnja, najavio je Lalovac u sklopu konferencije "Otvorena Hrvatska" na temu dosadašnjeg napretka u provedbi inicijative "Partnerstvo za otvorenu vlast" te aktivnostima za provedbu inicijative do 2016. godine.

Ministarstvo financija objavit će podatke o tome kako država izvršava svoje obveze u odnosu na rokove plaćanja, jer je do sada bilo nekih prigovora da država ne plaća, rekao je Lalovac u sklopu konferencije, a u razgovoru s novinarima po njenom završetku potvrdio i vremenski okvir.

To je jedan od koraka kojim ćemo pokazati da smo transparentna vlast, istaknuo je Lalovac u svome izlaganju posvećenom aktivnostima Ministarstva finacija koje pridonose transparentnijem i učinkovitijem funkcioniranju države.

Smatra da će objava tih podataka biti još jedan od koraka koji će pridonijeti gospodarskom rastu, a time i stabilnosti društva.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

JAVNA PODUZEĆA, MINISTARSTVA, PLAĆANJA, Boris Lalovac