Mojbiz

ZAPOŠLJAVANJE: Zapošljavanje mladih: Agrokor zaposlio 265 od 16.500 kandidata

Zapošljavanje se nastavlja u travnju i svibnju ove godine.

Piše: PolitikaPlus

Koncern Agrokor proveo je drugu akciju zapošljavanja mladih radi stjecanja početnog radnog iskustva, a od 16.500 kandidata, koliko ih se javilo na natječaj, u ožujku je zaposlena prva grupa od 265 djelatnika, javljaju iz kompanije. Zapošljavanje se nastavlja u travnju i svibnju ove godine.

Zapošljavanje će se, kako ističu, pod istim uvjetima nastaviti i tijekom sljedeća dva mjeseca, u travnju i svibnju ove godine, uz mogućnost sklapanja daljnjeg radnog odnosa nakon isteka tromjesečnog zaposlenja u Agrokorovim kompanijama Konzumu, Jamnici, Ledu, Zvijezdi, PIK-u Vrbovec i PIK-u Vinkovci.


Novi zaposlenici ostvarivat će plaću i sva druga prava iz radnog odnosa kao i ostali zaposlenici kompanija Agrokor koncerna.

U prvoj akciji zapošljavanja mladih prije tri godine natječaj je također izazvao veliki interes, s više od 15.000 prijavljenih kandidata, od čega je njih 1.000 zaposleno na rok od tri mjeseca, a 400 ih je nakon toga primljeno u stalni radni odnos.

Pored kontinuiranog i redovitog zapošljavanja, Agrokor koncern dodatnim akcijama pruža priliku za rad i stjecanje potrebnog početnog radnog iskustva mladim ljudima različitih obrazovnih profila, od magistra znanosti, magistra struke i inženjera do školovanih prodavača, mesara ili vozača i to u područjima prodaje, logistike, financija, marketinga, razvoja, maloprodaje, proizvodnje hrane i pića te u poljoprivrednoj proizvodnji, a svojim kompanijama, kako navode, osigurava kadrove potrebne za ostvarivanje "ambicioznih i dinamičnih razvojnih projekata", u koje će, samo u 2014. godini, uložiti oko 1,5 milijardi kuna. S obzirom na razvojnu viziju i poslovne ambicije Agrokora, dodaju, procesi zapošljavanja nastavit će se i u narednom razdoblju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

zapošljavanje mladih, agrokor