A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/dubravka-suica-ep-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Dubravka Šuica: Ministre Mrsić, ponavljam, u čemu je problem? | Politika+
Hrvatska

EU PARLAMENT: Dubravka Šuica: Ministre Mrsić, ponavljam, u čemu je problem?

'Vremena za pripremu je bilo dovoljno i ne možemo dopustiti da sredstva Europske unije namijenjena zapošljavanju mladih i izlasku iz krize bespovratno propadaju jer smo bili preinertni.'

Piše: PolitikaPlus

Zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica još je u kolovozu 2013. godine upitala Europsku komisiju na kolika sredstva mogu računati mladi u Hrvatskoj bez posla te je u skladu s odgovorom Europske komisije upozoravala vladajuće da su potrebne pripreme i da je potrebno osigurati sredstva na vrijeme jer u suprotnom bi nam se moglo dogoditi da ostanemo bez sredstava.

„Prošle su dvije godine od kada je Vlada došla na vlast, a vremena za pripremu je bilo dovoljno i ne možemo dopustiti da sredstva Europske unije namijenjena zapošljavanju mladih i izlasku iz krize bespovratno propadaju jer smo bili preinertni. Mrsiću, ponavljam u čemu je problem?,“upitala je Dubravka Šuica komentirajući istup ministra rada i mirovinskog sustava Miranda Mrsića koji je poručio da više ne može poticati zapošljavanje mladih jer je rebalansom proračuna otkinuto 177 milijuna kuna upravo najosjetljivijoj društvenoj skupini, nezaposlenim mladima.

Vrijedi istaknuti da je EU usvajanjem novog financijskog okvira 2014. - 2020. Hrvatskoj namijenila preko 120 milijuna eura rješavanju problema nezaposlenosti mladih. Za samo 2014. i 2015. godinu u sklopu provedbe programa „Jamstvo za mlade“ dostupno nam je preko  66 milijuna eura  dok nam je dodatni iznos od najmanje 60 milijuna eura dostupan iz Europskog socijalnog fonda.

„Poznato je da Hrvatska u suradnji s Europskom komisijom kreira plan i programe namijenjene smanjivanju nezaposlenosti mladih kroz koje će trošiti dodijeljenih sredstava, a bilo bi zanimljivo čuti ministra kada će biti odobren Vladin plan za 60 milijuna eura, kako i otkuda će Hrvatska sufinancirati svoj dio te hoće li informatički sustav za upravljanje fondovima biti spreman za implementaciju na vrijeme?“ upitala je Šuica.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mladi, mirando mrsić, dubravka šuica, posao