Sport

USPJEH: Robert Seligman osvojio srebrnu medalju na Svjetskom kupu u Dohi

'Bilo je stvarno odlično. Forma se diže iz natjecanja u natjecanje, ocjene su veće i ne smijem se žaliti.'

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski gimnastičar Robert Seligman i na drugom ovosezonskom turniru Svjetskog kupa osvojio je medalju, nakon bronce u Cottbusu prije desetak dana, Osječanin je u Dohi bio srebrni na konju s hvataljkama.

Za startnu ocjenu 6.4 u konačnici je dobio 15,275 bodova, a bolji od njega bio je samo Armenac Harutjun Merdinjan sa 15,475 bodova.

"Bilo je stvarno odlično. Forma se diže iz natjecanja u natjecanje, ocjene su veće i ne smijem se žaliti. I drugi dan za redom sam dobio najveću ocjenu za izvedbu i na to sam posebno ponosan. To je priča koju guram cijelu karijeru. Nije ovo bila savršena izvedba, jer imao sam nekoliko greškica, zapeo sam za konja na Vugonjanu, a to mi se doista gotovo nikada ne događa. Ipak, uspio sam se izvući. Armenac Harutjun Merdinjan je zasluženo pobijedio. Mene od 18. do 20. travnja čeka novi turnir Svjetskog kupa, onaj u Ljubljani. Imam dovoljno vremena za još podići formu. Na žalost, pad forme bi mogao doći vikend kasnije na Svjetskom kupu u Osijeku, ali to moram žrtvovati zbog Europskog prvenstva u svibnju koje je glavni cilj", rekao je Seligman.

Drugi hrvatski finalist, Tomislav Marković došao je na korak do postolja. U finalu partera završio je kao četvrti sa 15,075 bodova. Očekivano, uvjerljivo zlato osvojio je aktualni prvak svijeta, Japanac Kenzo Shirai (16,000).

"Iz Dohe već imam zlato, srebro i broncu, pa je valjda i logično da skupim sva mjesta... Šalim se, naravno. Četvrto mjesto s tom ocjenom dovoljno govori kakva je bila konkurencija, koliko je finale jako, jer borio sam se protiv dva Japanca, Kineza i Amerikanca. Svi smo znali da će Japanacu Kenzu Shiraiju zlato pripasti i prije finala, a mi ostali smo se onda pohrvali. Svaku dijagonalu sam ukopao i na kraju izgubim 3 desetinke jer sam malo poskočio. Ali, dobro, vidim da forma raste, bitno je da na EP bude sve na svom mjestu", izjavio je Marković.

U petak će Hrvatska u Dohi imati još jednog finalistu, Marija Možnika koji je kvalifikacije preče završio sa trećom ocjenom i jedan je od kandidata za medalju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gimnastika, robert seligman, doha