A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/eu-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Laurent Fabius: Izađe li iz EU-a, Britanija više neće biti 'velika' | Politika+
Hrvatska

MIŠLJENJE: Laurent Fabius: Izađe li iz EU-a, Britanija više neće biti 'velika'

Fabius je na pitanje misli li da će Velika Britanija i za pet godina biti članica Unije, novinarima ovako odgovorio: Ne bude li, onda to neće biti Velika nego Mala Britanija.

Piše: PolitikaPlus

Francuski ministar vanjskih poslova Laurent Fabius rekao je u ponedjeljak kako Britanija neće više biti 'velika' izađe li iz Europske unije.

Na berlinskoj konferenciji na kojoj je sudjelovao s kolegama iz Njemačke i Poljske, Fabius je na pitanje misli li da će Velika Britanija i za pet godina biti članica Unije, novinarima ovako odgovorio: "Ne bude li, onda to neće biti Velika nego Mala Britanija".

Britanski premijer David Cameron, u pokušaju da se svidi euroskepticima u svojoj konzervativoj stranci, obećao je referendum o članstvu u EU-u bude li izabran i 2015. Stare članice poput Francuske i Njemačke upozoravaju Britaniju da će izvan 28-članog bloka izgubiti globalni utjecaj.

Velika Britanija službeno se odnosi na Englesku, Wales i Škotsku, a Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske uključuje i sjeverni dio irskoga otoka.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

VELIKA BRITANIJA, EU, Laurent Fabius