A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kic-galerija-forum-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gradski odbor za kulturu predložio Emila Matešića za ravnatelja KIC-a | Politika+
Zagreb

SKUPŠTINA: Gradski odbor za kulturu predložio Emila Matešića za ravnatelja KIC-a

'Matešić je kao kandidat iskazao suvremen i sustavan pristup organiziranju rada te institucije, poznaje njezine strukture, djelatnost i probleme.'

Piše: PolitikaPlus
Zamjenik pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić objasnio je da je cilj bio imenovanjem mladog čovjeka napraviti veliku promjenu koja bi KIC "vratila na ono što je bio prije 20 godina". "Mislimo da će to Matešić uspjeti napraviti. On ima odličnu biografiju i dokazani je djelatnik na institucionalnoj sceni", kazao je Lušetić.

Za novoga ravnatelja Kulturno-informativnog centra (KIC) na današnjoj sjednici Odbora za kulturu zagrebačke Gradske skupštine predložen je povjesničar umjetnosti i komparatist Emil Matešić, a dramska glumica Višnja Babić za vršiteljicu dužnosti ravnatelja Kazališta Trešnja.

Kako se navodi u Prijedlogu rješenja o imenovanju ravnatelja KIC-a Odbora za izbor i imenovanja Gradske skupštine Grada Zagreba, Matešić je kao kandidat iskazao suvremen i sustavan pristup organiziranju rada te institucije, poznaje njezine strukture, djelatnost i probleme.

Zamjenik pročelnika zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić objasnio je da je cilj bio imenovanjem mladog čovjeka napraviti veliku promjenu koja bi KIC "vratila na ono što je bio prije 20 godina". "Mislimo da će to Matešić uspjeti napraviti. On ima odličnu biografiju i dokazani je djelatnik na institucionalnoj sceni", kazao je Lušetić.

Na natječaj su pristigle još dvije prijave, dosadašnjeg v.d. ravnatelja te institucije Gorana Matovića te redatelja Tomislava Jageca. Odbor za kulturu u kojemu su Ivan Tepeš kao predsjednik te Marija Kalebota, Bogdanka Srdić-Vulpe i Tomislav Stojak kao članovi, jednoglasno su prihvatili imenovanje Matešića.

O tom se prijedlogu sada mora izjasniti Gradska skupština.

Na sjednici je jednoglasno usvojen i prijedlog za razrješenje dosadašnjeg ravnatelja gradskog Kazališta Trešnje Saše Anočića, koji je od Kazališnog vijeća zatražio da ga se razriješi dužnosti ravnatelja jer se želi više posvetiti umjetničkom radu. Jednoglasno je usvojen prijedlog Kazališnog vijeća da se v.d.-om ravnatelja toga kazališta imenuje dramska glumica zaposlena u Trešnji Višnja Babić.

Odbor za kulturu na današnjoj je sjednici odbio prijedlog Odbora za izbor i imenovanja Gradske skupštine da se za predstavnike Grada Zagreba u Kazališnom vijeću Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu ponovno imenuju dosadašnji članovi Duško Ljuština i Snježana Abramović Milković.

Prema statutu HNK sedam je članova u Kazališnom vijeću te institucije. Od toga dva imenuje Ministarstvo kulture, dva predstavničko tijelo Grada Zagreba, odnosno, Skupština, dva su iz redova zaposlenika-kazališnih umjetnika, a jedan iz redova svih zaposlenika.

Članovi Odbora raspravljali su danas i o izvješću o radu gradonačelnika Grada Zagreba na području ulaganja u kulturu za razdoblje od 2. lipnja do 31. prosinca 2013. Iako nije bilo konkretnih zamjerki izvješću, ono na kraju nije prihvaćeno jer su dva člana Odbora glasala za, a dva bila suzdržana.

Na sjednici je bilo riječi i o izvješću Gradskog ureda za zaštitu osoba s invaliditetom o provedbi mjera i aktivnosti za izjednačavanje mogućnosti osoba s teškoćama i invaliditetom za razdoblje od 2011. do 2015., koje je pohvaljeno i usvojeno.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Emil Matešić, GRADSKA SKUPŠTINA, Gradski odbor za kulturu, KIC