Sport

PORUKA: Zdravko Mamić: Iza napada na mene stoji SDP! Sve je pokrenuo ridikul Željko Jovanović

'Hajduk je pao, a to je bilo i očekivano jer je Hajduk oduvijek bio privjesak partije.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić izjavio je danas da iza napada na njega stoji SDP i interesni lobiji koje podržava SDP.

"Na prvenstvenoj utakmici u Zadru proteklog vikenda dok sam išao prema stadionu jedna je osoba 'sipala' najružnije uvrede na moj račun i račun moje obitelji, a policajci koji su to gledali nisu poduzeli ništa, a ista se situacija ponovila u svečanoj loži stadiona. Na to su se nadovezali BBB koji su vikali da će me ubiti i zaklati. Na mene je otvoren lov, kao na divlju svinju", rekao je Mamić na konferenciju za novinare.

On je ustvrdio da iza napada na njega stoji SDP.

"Tko stoji iza tih 300-tinjak ljudi koji to rade na svakoj utakmici? Tko stoji iza napada na mene? Iza toga je SDP i interesni lobiji koje podržava SDP. A sve je pokrenuo ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović, ridikul koji si je uzeo u zadatak da uništi hrvatski sport. Hajduk je pao, a to je bilo i očekivano jer je Hajduk oduvijek bio privjesak partije, a Mamić je ostao jedina prepreka SDP u preuzimanju kontrole nad hrvatskim sportom", izjavio je Mamić.

Jedan od tema bila je incijativa "Za naš Dinamo" četvorice bivših nogometaša "modrih", Igora Bišćana, Silvija Marića, Darija Šimića i Tome Šokote, koji se zalažu za povratak navijača na tribine i demokratske izbore za vodstvo kluba po načelu "jedan član - jedan glas", a aktualno vodstvo kluba na čelu sa Zdravkom Mamićem optužuju za sukob interesa, netransparentnost i primitivizam.

"Ta četvorica ističu da su za demokraciju. A kakvu to demokraciju oni žele, možda uličnu. Oni traže izbore po principu 'jedan član - jedan glas', i to je legitimno. No, također je legitimno da Dinamova skupština to odbaci, jer to nigdje ne piše u Dinamovu statutu, koji je prošao sve kontrole gradskih i državnih organa", istaknuo je Mamić.

Glede USKOK-ove istrage vezane uz vansudsku nagodbu sklopljenu između Zagrebačkog Holdinga i Dinama, Mamić je izjavio je da bivša uprava Holdinga, na čelu sa Ivom Čovićem, nije isplatila jednu ratu u visini 7,5 milijuna kuna i da ih je Dinamo tužio, te da je dobio slučaj u prvom stupnju. Po njemu, Holding bi morao Dinamu isplatiti oko 18 milijuna kuna, s uključenim kamatama, ali je s novom upravom Holdinga vansudskom nagodbom dogovoreno da to bude 13 milijuna kuna.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAJDUK, SDP, ŽELJKO JOVANOVIĆ, ZDRAVKO MAMIĆ