A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/C-D/darko-lorencin-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Darko Lorencin: Hrvatska sve poželjnija Kinezima za putovanja | Politika+
Turizam

ŠANGAJ: Darko Lorencin: Hrvatska sve poželjnija Kinezima za putovanja

Ministar se sastao i sa izvršnim dogradonačelnikom grada Šangaja Tu Guangshaom i direktorom Ureda za vanjske poslove tog grada Fu Jihongom.

Piše: PolitikaPlus

Hrvatska je sve poželjnija destinacija za putovanja i odmor Kineza i to u svim dijelovima godina, rekli su danas predstavnici kineskih touroperatora, aviokompanija i medija ministru turizma Darku Lorencinu tijekom njegovog radnog boravka u Šangaju.

O tome su izvijestili iz Ministarstva turizma dodajući da je tim predstavnicima ministar tijekom susreta u Šangaju predstavio hrvatsku turističku ponudu i mogućnosti ulaganja u Hrvatsku.

Ministar se sastao i sa izvršnim dogradonačelnikom grada Šangaja Tu Guangshaom i direktorom Ureda za vanjske poslove tog grada Fu Jihongom koji su istaknuli dobru suradnju Šangaja i Zagreba te dobre veze s Hrvatskom produbljene na izložbi Expo u Šangaju 2010. kada je Kinu posjetio i hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Lorencin je tom prilikom izrazio želju za boljom suradnjom Kine i Šangaja s hrvatskim gradovima u području turizma i općenito u gospodarstvu.

Istodobno se u Šangaju održala i poslovna radionica "Sell Croatia" koja je u organizaciji hrvatske i slovenske nacionalne turističke organizacije okupila turističke partnere iz tri zemlje.

U vezi te radionice iz Glavnog ureda HTZ-a se doznaje da je na njoj sudjelovalo sedam hrvatskih turističkih tvrtki (A.T.I., Adriagate, Amathus Travel, Atlantis Travel, Limea Travel Zagreb, Obzor putovanja i Uniline) te Turistička zajednica grada Zagreba koji sami snose troškove sudjelovanja na toj radionici.

Nakon Šangaja ministar svoj boravak u Kini nastavlja u Pekingu gdje će posjetiti međunarodni turistički sajam COTTM na kojem se predstavlja i hrvatski turizam, te se također sresti s touroperatorima, aviokompanijama i medijima te sa službenim kineskim turističkim predstavnicima.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

kina, šanga, darko lorencin, turizam