Zagreb

MZOS: Jovanović o Borasu: Sveučilištu nisu pomogle rašlje, pa neće ni Biblija

'Djelovanje novog rektora procjenjivat ćemo iz rezultata rada.'

Piše: PolitikaPlus

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (MZOS) priopćilo je danas da će djelovanje novoizabranoga rektora Sveučilišta u Zagrebu, kao i rektora svih drugih hrvatskih sveučilišta, procjenjivati iz konkretnih aktivnosti i rezultata rada.

Čestitajući Damiru Borasu na izboru na dužnost rektora Sveučilišta u Zagrebu, MZOS je istaknuo kako ih "vesele izjave prof. dr. sc. Borasa u kojima se on zalaže za komunikaciju s Ministarstvom kao jednu od osnovnih premisa svojeg djelovanja kao rektora a što, usprkos nastojanjima ove postave Ministarstva, nije bilo moguće osigurati s njegovim prethodnikom na dužnosti rektora".

MZOS ističe da će djelovanje novoga rektora, kao i svih drugih hrvatskih sveučilišta primarno procjenjivati iz konkretnih aktivnosti i rezultata rada.

"Sigurni smo da prof. dr. sc. Boras dijeli našu skrb za boljitkom sustava znanosti i visokog obrazovanja te se nadamo da će Sveučilište u Zagrebu pod njegovim vodstvom prednjačiti u Hrvatskoj i regiji u afirmaciji znanosti i visokog obrazovanja na principima međunarodne relevantnosti, kvalitete i kompetitivnosti uvažavajući svjetske kriterije i standarde, pri čemu 'povratak na biblijske vrijednosti' ili zazivanje Boga neće puno pomoći, kao što to nisu mogle ni rašlje i viskovi", ističu iz Ministarstva osvrnuvši se na izjavu Damira Borasa da će kao rektor promicati "osnovne biblijske vrijednosti".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

željko jovanović, mzos, sveučilište u zagrebu, damir boras