Turizam

PODACI: Za uskrsne blagdane u Istri se očekuje oko 25 tisuća gostiju

U Istri će biti otvoreno pedesetak hotela i autokampova, a gosti će se moći odmarati i u privatnom smještaju te u kućama za odmor u unutrašnjosti Istre.

Piše: PolitikaPlus

U Istri će tjekom uskrsnih blagdana boraviti oko 25 tisuća gostiju, a očekuje se da će ostvariti oko 85 tisuća noćenja, pokazuju podaci Turističke zajednice Istarske županije.

Prema najavama, u Istri će biti otvoreno pedesetak hotela i autokampova, a gosti će se moći odmarati i u privatnom smještaju te u kućama za odmor u unutrašnjosti Istre.

"Nakon što je prošlog vikenda dio istarskih turističkih kapaciteta bio dobro popunjen zahvaljujući Red Bull Air Raceu u Rovinju te brojnih drugih manifestacija, za Uskrs očekujemo novi val gostiju što je zasigurno dobar uvod u ovogodišnju turističku sezonu", kazao je direktor istarske turističke zajednice Denis Ivošević.

Dodao je kako je Red Bull Air Race odlično predstavljen u inozemstvu i odlična je reklamu kako za Rovinj tako i za cijelu Istru.

Ivošević je najavio kako se veliki broj, poglavito slovenskih gostiju, očekuje i nakon Uskrsa odnosno za prvomajske praznike.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gosti, noćenja, turizam, istra