A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/E-F/ericsson-zgrada-uprave-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Ericssonu u prvom tromjesečju pali prihodi, ali porasla dobit | Politika+
IT

REZULTATI: Ericssonu u prvom tromjesečju pali prihodi, ali porasla dobit

Dobit prije kamata i oporezivanja u prvom je tromjesečju dosegnula 395 milijuna dolara.

Piše: PolitikaPlus/Hina/Reuters

Švedski proizvođač opreme za mobilne mreže Ericsson danas je izvijestio o rastu dobiti u prvom ovogodišnjem tromjesečju, unatoč slabijim prihodima zbog nepovoljnih tečajnih razlika i nastavku slabe potražnje na tržištima Sjeverne Amerike i Japana.

"Uz sadašnju perspektivu, ključni dodijeljeni ugovori postupno će utjecati na prihode i poslovni miks, posebice u drugoj polovini godine"

Dobit prije kamata i oporezivanja u prvom je tromjesečju tako dosegnula 2,6 milijarde kruna (395 milijuna dolara), u usporedbi s 2,1 milijardom kruna u istom kvartalu godinu ranije, objavila je kompanija. Istodobno, neto prihodi smanjeni su za devet posto i iznosili su 47,51 milijardu kruna.

Prihodi grupe smanjeni su ponajprije u Sjevernoj Americi i Japanu, ali su dijelom nadoknađeni prihodima ostvarenim u Kini, na Bliskom Istoku i u Latinskoj Americi. Pad prihoda u Ericssonu tako poglavito pripisuju smanjenim prihodima od dva velika projekta širokopojasnog mobilnog pristupa internetu u Sjevernoj Americi i posljedicama smanjene aktivnosti u Japanu.

Među dobrim vijestima izdvaja se nastavljeno poboljšanje temeljne profitabilnosti. Tako je budno praćena bruto profitna marža uvećana na 36,5 posto, sa 32 posto u prvom tromjesečju prošle godine, što se prije svega pripisuje projektima vezanim uz kapacitete širokopojasnog mobilnoga pristupa internetu i povećanoj prodaji softvera pojedinim klijentima.

"Uz sadašnju perspektivu, ključni dodijeljeni ugovori postupno će utjecati na prihode i poslovni miks, posebice u drugoj polovini godine", navodi se u današnjem priopćenju Ericssona.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TELEKOMUNIKACIJE, POSLOVNI REZULTATI, ERICSSON