A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/led-zeppelin-101.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Led Zeppelini se vraćaju na scenu s dosad neobjavljenim glazbenim snimkama | Politika+
Kultura

POSLASTICA: Led Zeppelini se vraćaju na scenu s dosad neobjavljenim glazbenim snimkama

Reizdanja će se na tržištu pojaviti 3. lipnja.

Piše: PolitikaPlus

Jedan od najslavnijih rock bendova u povijest Led Zeppelin u lipnju će početi objavljivati reizdanja svih svojih devet studijskih albuma i uz njih uključiti dosad neobjavljene snimke.

Reizdanja, koja je osobno remasterirao gitarist Jimmy Page, na tržištu će se pojaviti 3. lipnja s deluxe izdanjima prva tri albuma grupe, Led Zeppelin, Led Zeppelin II i Led Zeppelin III. U svako će izdanje biti uključen dodatni disk s dosad neobjavljenim snimkama.

"Materijal na pratećem disku predstavlja vrata u vrijeme postojanja i snimanja Led Zeppelina", priopćio je Page. Primjerice, prateći disk za prvi album sadržavat će dosad neobjavljenu snimku s koncerta u pariškoj Olympiji 1969. godine.

"Najveći bend na svijetu" sedamdesetih godina raspao se nakon smrti bubnjara Johna Bonhama 1980.

Led Zeppelin članovi su rock kuće slavnih od 1995. godine, a deset godina poslije dobili su Grammyja za životno djelo. Nakon razlaza Jimmy Page, Robert Plant i John Paul Jones svirali su zajedno samo triput, na Live Aidu 1985., na koncertu u povodu 40. godišnjice osnutka diskografske kompanije Atlantic 1988. i na koncertu u počast osnivaču Atlantica Ahmetu Ertegunu u Londonu 2007. godine. Povratničke turneje uredno odbijaju, a u posebnim prilikama kad zasviraju zajedno pokojnog Bonhama na bubnjevima mijenja njegov sin Jason.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

rock, glazba, album, snimka