A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/M-N/nikola-vuljanic-108.JPG): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Laburisti: Prva mjera gospodarskog oporavka bila bi smjena Grčića | Politika+
Hrvatska

KAMPANJA: Laburisti: Prva mjera gospodarskog oporavka bila bi smjena Grčića

'Jer je povukao tek svaki peti euro koji je Hrvatska mogla iskoristiti iz EU fondova.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski laburisti na današnjem su druženju s Puljanima, kojima su predstavili svoje kandidate za Europski parlament, poručili potpredsjedniku Vlade i ministru regionalnoga razvoja i fondova EU Branku Grčiću da bi prva mjera gospodarskog oporavka Hrvatske bila njegova smjena.

Na Grčićevu tvrdnju da "oporba ne daje nikakva rješenja za gospodarski oporavak" nositelj liste Hrvatskih laburista Nikola Vuljanić odgovorio je da kao prvu mjeru gospodarskog oporavka Hrvatske traže Grčićevu smjenu jer je "povukao tek svaki peti euro koji je Hrvatska mogla iskoristiti iz EU fondova".

Vuljanić je pozvao građane da izađu na izbore za Europski parlament jer se tamo donosi više od pedeset posto zakona koji se izravno primjenjuju i u Hrvatskoj.

"Nije svejedno tko će zastupati hrvatske građane. To ne smiju biti oni koji po nalogu dižu ruke, slično kao u našem Saboru, nego hrabri ljudi koji misle svojom glavom", naglasio je Vuljanić dodavši kako je za iskorištavanje sredstava iz europskih fondova potrebna strategija koju Vlada očito nema.

Zastupnica Laburista u Saboru Nansi Tireli, koja je osma na listi za Europski parlament, podsjetila je kako je umjesto investicijskog čuda, Hrvatska svrstana u deset najgorih ekonomija svijeta.

"Naša Vlada, umjesto da smijeni nesposobne, bježi od odgovornosti. Situacija nije ništa bolja ni u Puli, gdje se priča o projektu Muzil. Građani su nezadovoljni jer niti jedna od 150 njihovih primjedbi nije uzeta u obzir. Mi smo za investicije, no moramo se držati pravila", poručila je Tireli.

Kandidat Primorsko-goranske županije i sedmi na listi Vedran Sabljak izrazio je vjeru kako je drugačija politika moguća, ustvrdivši da je on na listi Laburista jer se ta stranka zalaže za gospodarski oporavak Hrvatske i EU "povratkom vrijednostima socijalne solidarnosti", umjesto politikom štednje, koja se pokazala štetnom u većini zemalja koje su je prihvatile.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

nikola vuljanić, branko grčić, eu izbori, hrvatski laburisti