A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/policija-prometna%20-italija-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prometna nesreća u Italiji: Autobus iz Zagreba sletio s ceste, jedna osoba poginula | Politika+
Crna kronika

NESREĆA : Prometna nesreća u Italiji: Autobus iz Zagreba sletio s ceste, jedna osoba poginula

U autobusu je bilo 76 ljudi, jedan je putnik poginuo, a 14 ih je ozlijeđeno.

FOTO: Polizia Stradale di Altedo
Piše: PolitikaPlus/HINA

Autobus hrvatske turističke agencije Alga Travel iz Zagreba, koji je bio na putu iz Zagreba prema Rimu, doživio je tešku prometnu nesreću u noći na četvrtak na autocesti Bologna-Ferrara u kojoj je, prema neslužbenim podacima, poginula jedna osoba, potvrdilo je za Hinu hrvatsko ministarstvo vanjskih i europskih poslova.

 

Nesreća se dogodila noćas oko 03:15 sati na 30 kilometara od Bologne prema Ferrari, a u autobusu je, prema neslužbenim informacijama, bilo 76 osoba.

 

Hrvatski generalni konzulat u Milanu kontaktirao je prometnu policiju grada Bologne koja je potvrdila da se dogodila teška prometna nesreća, da su ekipe talijanske policije, vatrogasaca i hitne pomoći došle na mjesto nesreće te da su svi putnici prevezeni u bolnice u Bologni, Ferrari i Imoli.

 

Prema neslužbenim podacima, smrtno je stradala jedna osoba rođena 14.06.1987., a dvije su u teškom stanju. Zasad još nema točnog popisa unesrećenih.

 

Djelatnica konzulata pomaže osobama koje su puštene iz bolnice i obavlja razgovore s liječnicima koji prate stanje ozlijeđenih.

 

Konzulat je u stalnom kontaktu s prometnom policijom u Bologni koja priprema službeno policijsko izvješće, kao i s bolnicom u Bologni gdje se nalaze dvije osobe s teškim ozljedama. Čeka se izvješće bolnice o identitetu osoba te o njihovom stanju.

 

Prema neslužbenim informacijama policije, autobus je iz nepoznatih razloga skrenuo s puta i prevrnuo se na livadi pored ceste.

 

Kontaktiran je i direktor putničke agencije Alga Travel koji je na putu prema Bologni s dva autobusa kojima će se putnici kojima nije potrebno bolničko liječenje vratiti u Hrvatsku. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vatrogasci, autobus, poginuli, prometna nesreća