A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/linkedin-100.jpeg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Prihodi LinkedIna razočarali, cijena dionice pala visokih tri posto | Politika+
IT

NEGATIVNO: Prihodi LinkedIna razočarali, cijena dionice pala visokih tri posto

Broj korisnika LinkedIna porastao je u prvom kvartalu za 8,3 posto, na 300 milijuna korisnika širom svijeta.

Piše: PolitikaPlus

Prognoza prihoda LinkedIn u ovoj godini manja je od očekivanja analitičara, koji nisu uvjereni da će ta društvena mreža uspjeti održati brzi rast broja njezinih korisnika, pa je cijena dionice pala više od tri posto.

Ta društvena mreža usmjerena na povezivanje profesionalaca s potencijalnim poslodavcima, procjenjuje da će njezini prihodi u tekućem tromjesečju dosegnuti između 500 i 505 milijuna dolara, dok su analitičari očekivali nešto više od 505 milijuna dolara. U cijeloj 2014. kompanija očekuje prihode od prodaje između 2,06 i 2,08 milijardi dolara, što je također manje od očekivanih 2,11 milijardi dolara.

LinkedInova slabija prognoza zasjenila je objavljeni podatak o 46-postotnom rastu prihoda u prvom tromjesečju, na 473,2 milijuna dolara, što je nešto više od prognoza analitičara.

Ta je kompanija također zabilježila rast dobiti na 38 centi po dionici, u odnosu na očekivana 34 centa. No, ni to nije impresioniralo ulagače na Wall Streetu, pa je cijena dionice te kompanije pala više od 3 posto.

Broj korisnika LinkedIna porastao je u prvom kvartalu za 8,3 posto, na 300 milijuna korisnika širom svijeta, što je brže u odnosu na rast od 7 posto u četvrtom tromjesečju prošle godine.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

burza, društvena mreža, linkedin, dionice