A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/O-P-Q/pfizer-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Američki farmaceutski div Pfizer izvijestio o snažnom padu dobiti | Politika+
Tvrtke

TRŽIŠTE: Američki farmaceutski div Pfizer izvijestio o snažnom padu dobiti

Prihodi su pali devet posto i iznosili su 11,4 milijarde dolara, što u Pfizeru pripisuju u prvom redu isteku patenata na određene lijekove.

Piše: PolitikaPlus

Američki farmaceutski div Pfizer izvijestio je da mu se dobit u prvom tromjesečju smanjila 15 posto, na 2,3 milijarde dolara.

Prihodi su pali devet posto i iznosili su 11,4 milijarde dolara, što u Pfizeru pripisuju u prvom redu isteku patenata na određene lijekove.

Izdvajaju također završetak suradnje s Amgenom na promociji lijeka za artritis Enbrel na američkom i kanadskom tržištu, te pojavu jeftinijih generičkih verzija za lijek za kolesterol Lipitor. Prodaja Viagre također je pala zbog konkurencije u Europi.

Pfizerov financijski direktor Frank D'Amelio ističe tako da su na financijske rezultate kompanije utjecali "gubitak ekskluzivnih prava na neke lijekove, te istek odnosno skorašnji prekid suradnje na određenim područjima.

Dodao je također da će radno okruženje Pfizera i nadalje ostati izazovno.

Američka kompanija objavila je rezultate tjedan dana nakon objave 106 milijardi dolara vrijedne ponude za preuzimanje britanskog konkurenta AstraZenece.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

dobit, amgen, lijekovi, pfizer, pad