A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/koreja-trajekt-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Poginuo ronilac u pretraživanju južnokorejskog trajekta | Politika+
Svijet

TRAGEDIJA: Poginuo ronilac u pretraživanju južnokorejskog trajekta

Pedesettrogodišnji ronilac počeo je otežano disati na dubini od 25 metara, izgubio je svijest i izvučen je na površinu ali je na putu do bolnice umro.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Jedan je ronilac izgubio život u utorak dok je pretraživao olupinu južnokorejskog trajekta potonulog 16. travnja kada je poginulo i nestalo više od 300 ljudi zbog niza propusta, kako pokazuju prvi rezultati istrage.

 

Pedesettrogodišnji ronilac počeo je otežano disati na dubini od 25 metara, rekao je novinarima glasnogovornik obalne straže. Izgubio je svijest i izvučen je na površinu ali je na putu do bolnice umro.

 

Desetak ronilaca koji sudjeluju u akciji izvlačenja trupala iz olupine tajekta Sewola na dubini od četrdesetak metara, imalo je probleme s dekompresijom.

 

Trajekt od 6.825 tona istisnine potonuo je sa 476 putnika i članova posade, među kojima 325 učenika jedne škole blizu Seula, ispred južnokorejske južne obale. U utorak je stanje bilo 263 mrtva i 39 nestalih.

 

Predsjednica Park Geun-Hye u utorak se ponovo ispričala osudivši "neodgovorno ponašanje" koje je, po njezinu mišljenju, bilo uzrok nesreće.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

južna koreja, trajekt, ronilac, spašavanje