A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/kazaliste-111.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Najbolja predstava festivala malih scena 'Dovde se prostire šuma' | Politika+
Kultura

OCJENA ŽIRIJA: Najbolja predstava festivala malih scena 'Dovde se prostire šuma'

Nagradu za najbolju režiju dobio je Oliver Frljić za predstavu 'Hamlet' Zagrebačkog kazališta mladih. Frljić je nagrađen i za najbolju dramaturšku prilagodbu.

Piše: PolitikaPlus

Predstava Nataše Matjašec Rošker "Dovde se prostire šuma" Slovenskog narodnog gledališča Maribor je najbolja predstava u cjelini ovogodišnjeg 21. Međunarodnog festivala malih scena u Rijeci, po ocjeni stručnog žirija, objavljeno je večeras.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Oliver Frljić za predstavu "Hamlet" Zagrebačkog kazališta mladih. Frljić je nagrađen i za najbolju dramaturšku prilagodbu.

Za naslovnu ulogu u toj predstavi Krešimir Mikić je podijelio nagradu za najboljeg glumca s Primožom Pirnatom koji je glumio Jaga u "Othellu" Mestnog gledališča ljubljanskog. Najboljom glumicom proglašena je Anita Mančić za ulogu u predstavi "Dok nas smrt ne rastavi" Radionice integracije iz Beograda. Za ulogu u toj predstavi je nagradu za najbolju mladu glumicu dobila Jovana Gavrilović. Milivoj Beader je dobio nagradu za najbolju epizodnu ulogu, za nastup u "Hamletu".

Za rad na predstavi "Dovde se prostire šuma" nagrade su dobili tim Nataša Matjašec Rošker, Branko Jordan i Davor Herga za scenografiju te Tomaž Bezjak za dizajn svjetla.

Najbolja kostimografija je ona za predstavu "Gospođa ministarka" Pozorišta Boško Buha iz Beograda autorica Ivane Vasić i Ivane Šešlije, ocijenio je žiri. Nagrada za najbolju scensku glazbu nije dodijeljena.

Stručni žiri činili su Darko Gašparović, Darko Lukić i Rajna Miloš.

Nagradu "Mediteran" žiri Novog lista dodijelio je Nini Violić za uloge u predstavi "Hamlet" a publika je najbolju ocjenu dala predstavi "Dok nas smrt ne rastavi".

Ovogodišnji festival malih scena trajao je od 30. travnja a u konkurenciji za nagrade bilo je devet predstava.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MALA SCENA, PREDSTAVA, Dovde se prostire šuma, KAZALIŠTE