A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://www.politikaplus.com//upload/images/arhiva/K-L/koreja-trajket-102.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Južnokorejski parlament otvora istragu o brodolomu | Politika+
Svijet

TRAGEDIJA : Južnokorejski parlament otvora istragu o brodolomu

Službeni podaci više od tri tjedna nakon brodoloma Sewola u govore o 275 mrtvih i 29 nestalih, većinom srednjoškolaca iz iste škole blizu Seula.

Piše: PolitikaPlus/Hina/AFP

Južnokorejski parlament otvorit će istragu o brodolomu trajekta u kojemu je poginulo ili nestalo 300 osoba polovicom travnja, što je vladi priskrbilo brojne kritike, objavili su zastupnici u nedjelju.

 

Posebna parlamentarna sjednica održat će se ovog tjedna a povjerenstva će u ponedjeljak početi istragu katastrofe kako bi se utvrdili uzroci i odgovornost, objavile su vlada i oporba.

 

Park Young-Sun iz glavne oporbene stranke (Novi politički savez za demokraciju), istaknuo je da će sjednica biti posvećena "istrazi, imenovanju posebnog tužitelja i saslušanjima".

 

Službeni podaci više od tri tjedna nakon brodoloma Sewola u vodama ispred južne obale zemlje u nedjelju govore o 275 mrtvih i 29 nestalih, većinom srednjoškolaca iz iste škole blizu Seula.

 

Operacije vađenja tijela nanovo su prekinute u nedjelju zbog oluje i velikih valova.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

trajekt, koreja, parlament